ABD Dışişleri Bakanı Blinken: Golan Tepeleri İsrail’in güvenliği açısından önemli

Sa, 09/02/2021 - 10:23

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken'den skandal açıklama! CNN televizyonuna yaptığı açıklamada Blinken, Golan Tepelerinin Siyonist İsrail’in güvenliği açısından önemli olduğunu söyledi.

Welayet News - ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın görev süresi boyunca Siyonist İsrail'e koşulsuz destek verdi.  Siyonist İsrail'e sözde Yüzyıl Anlaşması ile Filistin'in başkenti olan Kudüs'ü Siyonizme peşkeş çeken Trump, stratejik açıdan önemli olan Birleşmiş Milletler kontrolündeki Golan Tepeleri'ni ise 'İsrail'in egemenliği altında olduğunu' ilan etmişti. Siyonizmin Trump döneminde elde ettiği ABD desteği Biden döneminde de devam ediyor.

ABD'de 20 Ocak'ta yemin ederek göreve başlayan Joe Biden'in danışmanları daha önce yaptıkları açıklamada ABD’nin Trump döneminde Golan Tepeleri’nin İsrail toprağı olarak tanınması kararının geri alınmayacağını söylemişti.

Biden'in kabinesindeki Yahudi kökenli bakanlardan sadece biri olan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Golan Tepeleri hakkında skandal açıklamada bulundu.

 



Yeni yorum ekle