İslam ve İslam Cumhuriyeti'nin kadına bakış açısının onur ve saygı iken, Batı'nın ortak görüşü ise kadını bir meta ve araç olarak görmesidir

Çar, 03/02/2021 - 19:13

İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamenei, İslam ve Batı'nın kadına yönelik bakışları arasındaki köklü farka işaretle, İslam ve İslam Cumhuriyeti'nin kadına saygı ve hürmetle bakarken, Batı'da kadına yaygın olarak bir meta ve araç şeklinde bakıldığını kaydetti.

Welayet News  - Peygamber Efnedimiz'in -saa- biricik kızı Hz. Zehra'nın -sa- mübarek doğumu günü, Kadınlar Günü, Rahmetli İmam Humeyni'nin doğum günü ve İslam İnkılabı'nın zafer yıldönümünü kutlayan İslam inkılabı rehberi İmam Seyid Ali Hamenei, İslam'da kadın ve erkeğin İlahi ve insani değerler açısından birbirinden farklı olmadığını, ancak ortak vazifelerinin yanında, her birinin özel görevleri olduğunu, bu nedenle Yüce Allah'ın onların fiziksel yapısını bu özel vazifelere uygun şekilde yarattığını belirtti.

İslam'ın bakışıyla onur duyduklarını belirten İslam İnkılabı Rehberi, buna karşı Batı'nın kadına ve yaşam tarzına olan bakışını tümüyle protesto ettiklerini vurguladı.

İslam'ın ve İslami başörtüsünün kadınların gelişmesini engellediğine dair Batı propagandasına atıfta bulunan İmam Hamenei, 'Bu açık bir yalandır ve asılsız olmasının açık nedeni, İslam Cumhuriyeti'ndeki kadınların durumudur' dedi.

Kadın konusunda İslam ve Batı görüşleri arasındaki temel farklılığa değinen İmam Hamenei, 'İslam ve İslam Cumhuriyeti'nin kadına bakış açısının onur ve saygı iken, Batı'nın ortak görüşü ise kadını bir meta ve araç olarak görmesidir' diye belirtti.

Imam Hamenei benayatının devamında, 'İran'da başka hiçbir tarihsel dönemde çeşitli sosyal, kültürel, sanatsal, bilimsel, politik ve ekonomik alanlarda bugünkü kadar eğitimli ve aktif bir kadın bulunmamıştır ve tüm bunlar İslam Cumhuriyeti sayesindedir' diye konuştu.

İslam'ın kadına bakışının aile ve annenin esas rolünün belirginleşmesine zemin sağladığına dikkat çeken en güçlü fikri ve ruhsal terbiye temellerinin aile ocağında geliştiğini hatırlatan İslam İnkılabı Rehberi şöyle beyan etti: Batı'nın propaganda makinesi ve maalesef içerideki bazı Batıcılar, annenin ailedeki eksen rolünü yıpratmaya veya kaldırmaya çalışıyorlar.

İslam İnkılabı Rehberi, Hz. Zehra -sa- ve Hz. Ali -as- ve sevgili evlatlarını, İslami ailesi adına mükemmel bir örnek niteleyerek, o büyük insanların çaba, duygudaşlık, ihlas ve işbirliğinin örnek alınmasıyla İslam camiasının zirveye ulaşabileceğini kaydetti.



Yeni yorum ekle