İmam Hamanei İmam’ın türbesini ziyaret etti

Pa, 31/01/2021 - 09:21

İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei inkılabın 42. zafer yıldönümü etkinliklerinin düzenlendiği Şafak’ta On Gün adlı ilahi günlerin birinci gününde sabahın ilk saatlerinde İran İslam inkılabının büyük önderi ve İran İslam Cumhuriyeti nizamının kurucusu İmam Humeyni’nin -ks- türbesine gelerek kıldığı namaz ve tilavet ettiği Kur'an'ı Kerim ayetleri ile İmam’ı saygı ile andı.

Welayet News - İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei ayrıca hş. 7 Tir 1360 terör saldırısında şehit düşen Ayetullah Beheşti, Recai ve Bahüner’in mezarlarını da ziyaret ederek bu büyük şehitlere Allah’tan yüksek dereceler niyaz etti.

İmam Hamanei daha sonra şehitlerin mezarını ziyaret etti ve İslam dini ve İran’a savunan bu büyük insanlara selam ve salevat gönderdi.

Bugün 31 Ocak 2021’ye denk gelen hş. 12 Behmen 1399, İslami İran’da Şafak’ta On Gün adlı on günlük etkinliğin birinci günü.

Bundan 42 yıl önce böyle bir günde 1 Şubat 1979’a denk gelen hş. 12 Behmen 1357’de İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu İmam Humeyni -ks- 15 yıl süren sürgünün ardından İslami İran topraklarına geri döndü ve İran milleti tarafından büyük bir coşku ile karşılandı.



Yeni yorum ekle