Babilun Tugayları Komutanı: Şehit Süleymani ve El-Mühendis Iraklı Hristiyanları Koruyordu

Sa, 12/01/2021 - 13:00

Irak’taki “Babilun” Hristiyan Tugayları Komutanı, İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Kudüs Gücü şehit komutanı ve Irak Haşdi Şabi Teşkilatı Başkan yardımcısının eylemlerine atıfta bulunarak, bu iki şehidin Hıristiyanları korumak için çok çalıştıklarını vurguladı. 

Welayet News  - Irak’taki “Babilun” Hristiyan Tugayları Komutanı Rayan el-Keldani, el-Meyadin kanalına verdiği röportajda, Devrim Muhafızları Kudüs Gücü eski komutanı General Hacı Kasım Süleymani ve Ebu Mehdi el-Mühendis'in eylemlerinden bahsetti ve bu iki büyük şehidin, Iraklı Şiilere yardım etmekten çok Iraklı Hıristiyanlara ve Sünnilere yardım ettiğini vurguladı. 

Rayan el-Keldani şu ifadelerde bulundu: ‘ABD hükümeti Hristiyanları yalnız bıraktığında Şehit Süleymani Hıristiyanların yanında yer aldı. Washington, bizim IŞİD'in Ninova'ya doğru ilerlemesinin engellenmesi taleplerimize yanıt vermedi. 

Din adamlarından biri ABD'yi Hıristiyanları, Şebekler’i, Yezidileri ve Türkmenleri savunmaya çağırdı; Ancak onlar bu talebe yanıt vermediler ve Ninova ovası IŞİD’in eline düştü. 

Kürdistan Bölgesi liderleri Şehit Süleymani ile temasa geçince, O, 12 saat içinde Irak'a ulaştı ve bazı Devrim Muhafızları savaşçıları ve bazı Lübnanlı kardeşlerle birlikte Erbil'e gitti, ABD ise bu talebi reddetmişti.’ 

Babilun Tugayları Komutanı röportajın devamında Şehit General Süleymani ve el-Mühendis’in Iraklı Hıristiyanlara silah ve askeri eğitim sağlamadaki rolünden bahsetti ve bu eylemin evi ve yurdu savunmak için yapıldığını söyledi. 

Rayan el-Keldani şu ifadelerde bulundu: ‘Şehit Süleymani hayatını Irak ve Haşdi Şabi’nin 50. Tugaylığına adadı. Müslümanlardan çok bize yardım etti. Şiilerden çok Sünnilere yardım etti. 

Şehit Süleymani bizden hiçbir şey istemedi; Bizden sadece tek bir şey istedi ve bu da Hıristiyanları korumamızdı; Hristiyanları korumamızı; Müslümanları korumamızı; "Ninova'yı ve Ninova Ovasını korumamızı istedi. 

Şehit Süleymani, topraklarını kurtarmaları adına IŞİD'le mücadele etmek için Babilun Tugaylarını kuran kişiydi ve böyle de oldu ve daha sonra da bu tugaylık Haşdi Şabi’nin 50. Tugaylığına katıldı.’ 

Babilun Tugayları Komutanı açıklamalarının devamında Şehit el-Mühendis’in, IŞİD terör örgütü unsurlarının Bağdat’a yaklaşması arifesinde yaptığı açıklamaya değinerek ondan naklen şunları söyledi: ‘Önemli olan Ninova ovasının kurtarılması ve Hıristiyanların, Ezidilerin, Şebeklerin ve Türkmenlerin bu bölgelerden çekilmemesidir çünkü buralar onların topraklarıdır ve IŞİD'e karşı mücadelede elimizden gelen her şekilde size destek olmaya hazırız.’ 

Rayan el-Keldani sözlerine şöyle devam etti: ‘Irak silah depoları boşaldığında ve 80 havan topu bile yokken, İran İslam Cumhuriyeti silah depolarının kapılarını açtı.’ 

Babilun Tugayları Komutanı aynı zamanda, Babilun isminin de ABD yaptırımlar listesine dahil edilmesine değinerek, bu eylemin, bu tugaylığın Haşdi Şabi ve Direniş Ekseni'nden ayrılmayı reddetmesinin ardından geldiğini söyledi. 

Rayan el-Keldani ABD yaptırımlarıyla ilgili olarak şu ifadelerde bulundu: ‘Topraklarını ve onurunu savunmak ve topraklarını ve Hıristiyanları korumak için yaptırımlar listesinde adının yer alması bir onurdur.’ 



Yeni yorum ekle