Haşdi Şabi: Şehit Süleymani ve El'Mühendis'e yönelik suikastın cevabı ABD'nin Irak'tan çekilmesidir

Ct, 09/01/2021 - 09:29

Irak Haşdi Şabi Kurumu başkanı, Kudüs Gücü eski komutanı general Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Kurumu başkan yardımcısı Ebu Mehdi El Mühendis'in şehit edilmesinin cevabının, 'Irak'ta başta ABD olmak üzere bütün yabancı güçlerin çekilmesidir'' dedi.

Welayet News - Irak'ın güneyindeki Basra kentinde Süleymani ve El Mühendis'in şehadetlerinin birinci yıldönümünde dün açıklama yapan Faleh el'Feyyaz, "ABD'nin IŞİD terörist grubunu yenilgiye uğratan zafer operasyonlarının komutanlarına suikast düzenlenmesinin cevabı, yabancı güçlerin Irak'tan çekilmeleri olmalıdır' dedi.

Feyyaz, ayrıca, Irak parlamentosunun yabancı askerlerin Irak'tan çekilmesine dair onayladığı kanuna dikkat çekti.

Haşdi Şabi Kurumu başkanı, "Bu iğrenç suçu işleyen Trump, halkı için utanç kaynağı oldu" diyerek komutanlarımızın ve evlatlarımızın katillerinin Irak topraklarında kabul edilemeyeceğini sözlerine ekledi.

3 ocak 2020'de Bağdat havalimanı etrafında,  ABD başkanı Trump'ın bizzat emriyle düzenlenen terör  saldırısında Kudüs Gücü komutanı general Kasım Süleymani ve Irak Haşdi Şabi Kurumu başkan yardımcısı Ebu Mehdi el'Mühendis'le beraber 8 kişi daha şehit olmuş ve bu cinayetin ardından Irak parlamentosu, ABD dahil yabancı güçlerin ülkeden çekilmesine dair tasarıyı onaylamıştı.



Yeni yorum ekle