Siyonist Rejimle Uzlaşan Ülkelerin Ulaştıkları Aşağılanmanın Zirvesini Gösteriyor

Cu, 16/10/2020 - 09:22

Filistin İslami Direniş Hareketi sözcüsü, İsrail başbakanının BAE ve Bahreyn rejimleriyle varılan uzlaşma anlaşmasından gurur duyduğunu ve bunun bu iki rejimin aşağılamasını gösterdiğini söyledi. 

Welayet News  - Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü, İsrail başbakanının BAE ve Bahreyn ile iktidar konumundan uzlaşma anlaşmaları yapmaktan gurur duyduğunu ve bu ülkelerin kendilerinin normalleşme istediklerinin ve bunun üzücü olduğu belirtti. 

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Sözcüsü Hazım Kasım şu ifadelerde bulundu: ‘Bu, Siyonist rejimle uzlaşan ülkelerin ulaştıkları aşağılanmanın zirvesini gösteriyor. 

Netanyahu'nun Knesset'e uzlaşma anlaşmaları sunmaktan gurur duyması, uzlaşma anlaşmalarından yalnızca işgalci İsrail rejiminin yarar sağladığını bir kez daha kanıtlıyor.’ 

Knesset (İsrail parlamentosu) Perşembe günü oybirliğiyle Birleşik Arap Emirlikleri ile bir uzlaşma anlaşmasını onayladı. 

Siyonist rejim parlamentosu anlaşmayı 80 kabul ve 13 red oyuyla onayladı ve anlaşma son onay için bu rejimin kabinesine gönderilecek. 

Perşembe günü öğleden sonra, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu anlaşmayı onaylayan Knesset oturumunda bir konuşma yaptı. 

Netanyahu, BAE ile yapılan barış anlaşmasında hiçbir gizli hüküm bulunmadığını iddia ederek, BAE ile bu anlaşmayı iktidar konumundan imzaladığını da sözlerine ekledi. 

Netanyahu, bu toplantıda ayrıca birkaç Arap-İslam ülkesinin bu rejimin siber güvenlik konusundaki gücünden dolayı Siyonist rejime yaklaşmak istediğini iddia etti. 

BAE ile Siyonist rejim arasında bir uzlaşma anlaşması ilk olarak 13 Ağustos'ta Donald Trump tarafından açıklandı ve ardından Bahreyn de buna katıldı ve iki ülke 15 Eylül'de Beyaz Saray'da resmi olarak İsrail ile bir uzlaşma anlaşması imzaladılar. 



Yeni yorum ekle