İlk Suriyeli İsyancı Grup Azerbaycan Topraklarına Girdi

Pt, 28/09/2020 - 16:58

Suriye muhalefetine yakın kaynaklar, Türkiye'nin Suriye'de desteğindeki ilk Suriyeli unsurları Azerbaycan cumhuriyeti topraklarına aktardığını bildirdiler.

Welayet News  - El-Alem'e göre, Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinden bir grup Suriyeli silahlı isyancıyı Azerbaycan Cumhuriyeti'ne intikal ettirdiğini bildirdi.

Suriyeli silahlı  unsurların Halep'in kuzeybatısındaki Afrin bölgesinden birkaç gün önce Türkiye'ye girdiğini vurgulayan gözlemevi, Türkiye'nin kendisine bağlı Suriyeli savaşçıları paralı askere çevirme ısrarı nedeniyle bir başka grubun da, Azerbaycan'a gitmeye hazır olduğunu bildirdi. 

Aynı kaynak, bir gün önce verdiği haberde, Türkiye hükümetinin himayesi altında 300'den fazla silahlı isyancıyı Afrin bölgesindeki köy ve kasabalardan çıkardığını bildirdi.

Aynı zamanda Ermeni aktivistlerin yayınladığı bir videoya göre, Ermeni güçlerine karşı savaşmak için Azerbaycan'a silahlı unsurlar taşıyan 20 zırhlı araç konvoyundaki kişiler Arapça sloganlar atarken bu konvoy Azerbaycan halkı tarafından memnuniyetle karşılandı.



Yeni yorum ekle