İran: Lübnan milletini zor şartlarda asla yalnız bırakmayız

Per, 06/08/2020 - 18:16

Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, Lübnan milletini zor şartlarda asla yalnız bırakmayacaklarını vurgulayarak, “Lübnan milleti İslam dünyasında direnişin büyük yıldızlarıdır ve olaylar karşısında her zaman sabır ve istikamet sahibi olmuşlardır” dedi. 

Welayet News - Katıldığı bir etkinlikte basın mensuplarına açıklama yapan Tümgeneral Selami, Beyrut Limanı hadisesi dolayısıyla Lübnan milletine, hükümetine ve Hizbullah'a başsağlığı dileyerek, “Lübnan milleti İslam dünyasında direnişin büyük yıldızlarıdır ve olaylar karşısında her zaman sabır ve istikamet sahibi olmuşlardır” ifadesini kullandı.

Tümgeneral Selami, İslam İnkılabı Rehberi’nin, ‘Lübnan milletinin, hükümetin ve Hizbullah’ın sabrı, bu ülkenin içinden geçtiği şu anki şartları aşmanın temel formülüdür’ şeklindeki açıklamasına değinerek, “Lübnan milletine yardım etmek için bütün imkanlarımızın serferber olduğunu ilan ediyoruz” dedi.

 “Lübnan milletini zor şartlarda asla yalnız bırakmayız ve sonuna kadar yanındayız” vurgusunda bulunan Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı, “Bu hadiseden kaynaklı musibetleri atlatmaları için İran milletinin insancıl yardımları ile Lübnan milletine yardımcı olacak şartları oluşturmaya çalışıyoruz” dedi.

Tümgeneral Selami, Lübnan milletinin bu hadiseler karşısında direnmesi gerektiğinin altını çizerek, “Lübnan milletinin sabrı hakkında tarih karar verecektir” diye anımsattı.



Yeni yorum ekle