ABD’nin Haşdi Şabi stratejisi

Pt, 06/07/2020 - 10:39

Bu yazıda yer alan açıklamalar, “2020’den sonra ABD’nin Irak’taki staretejisi” başlığı altında yapılan kapsamlı araştırmaların ve çalışmaların bir parçasıdır.

Welayet News - Haşdi Şabi’den kurtulmak için ciddi bir şekilde çalışan ve bu hedefe ulaşmayı ve Haşdi Şabi’den kurtulmayı planlayan istihbarat raporlarında Amerika Birleşik Devletleri'ni bulacağımız doğal ve kesindir. Haşdi Şabi’den kurtulmak ABD'nin Irak'taki stratejisinin en önemli noktalarından biridir, bu ülke, aşağıda açıklanacak olan mekanizmalar, adımlar ve hedeflerle Haşdi Şabi’den kurtulmaya çalışmaktadır.

1-     Haşdi Şabi konusunda muhtemel stratejilerini uygulamak ve Haşdi Şabi ile ilgili konu ve emirleri yine Amerika’nın kuklası olan Silahlı Kuvvetler Komutanının eline vermek için kendine yakın bir hükümet kurmak.

2-     Haşdi Şabi’yi inanç olarak kontrol altına almak ve bu teşkilatın politikalarının Amerika için belirlenmesinin kolaylaşması için Haşdi Şabi’nin parlamento kararı ve Başbakanın emriyle resmi olarak hükümetin kapsamına girmesi.

3-    Haşdi Şabi’nin silahını azaltmak ve onun rolünü sadece IŞİD ile mücadeleyle sınırlandırmak.

4-     Haşdi Şabi’yi sürekli IŞİD ile yıpratıcı bir savaşa sürükleme yoluyla bu teşkilatı askeri yıpranma ile karşı karşıya bırakmak.

5-     Haşdi Şabi’nin “Silahların hükümetin tekelinde olması” unvanıyla siyasi baskı altına girmesine neden olmak.

6-    Haşdi Şabi’yi bu kuvvetler ile

Joker yanlıları (ABD Büyükelçiliği ile ilgili son protestoların yıkıcı güçleri)
Irak dini kurumları
Güvenlik kurumları ve
Partiler arasındaki bir savaşa sürüklemek.

Kesin olan şey, ABD'nin Haşdi Şabi’yi çatışma ve iç savaş noktasına getirmek için Joker'lileri Haşdi Şabi’ye karşı kışkırtmaya çalışmasıdır.

7-    Haşdi Şabi’nin temellerini ve aslını oluşturan liderleri birbirlerine karşı kışkırtarak onlar arasında çelişkili inançlar ve ihtilaflar yaratmak.

8-    Carf en-Nasır gibi önemli bölgeleri Haşdi Şabi’nin elinden almak için Haşdi Şabi’yi Irak’ın Ehli Sünnet hareketlerinin baskısıyla karşı karşıya bırakmak ve yine aslında IŞİD üyesi olan ve tutuklanan Ehli Sünnet’ten ortalıktan kaybolan kişileri yeniden Haşdi Şabi’ye karşı kışkırtmak.

9- Haşdi Şabi’yi uluslararası baskılarla karşı karşıya bırakmak ve bu doğrultuda bazı Haşdi Şabi liderlerinin suikasta uğraması, bazılarının takibe alınması ve bazılarının suçlu sayılması ve bazılarının da aynı geçtiğimiz günlerde terör listesine alınanlar gibi kendilerine ait terör listesine alınmalarıdır ve Amerika Hazine Bakanlığı bunu Asaib-i Ehli Hak Hareketi gibi Haşdi Şabi’nin bazı gruplarına karşı fiili olarak uygulamış ve onları suçlu saymıştır.

10- Haşdi Şabi’nin karargahlarını tahrip edip bu teşkilatı bir iç savaşa doğru sürüklemek ve Jokerlileri Haşdi Şabi’ye karşı kışkırtarak bu teşkilatı halk ayaklanmasıyla karşı karşıya bırakmak ve bu politika şu anda Amerikalılar tarafından uygulanmaktadır.

11- Haşdi Şabi’yi temelde bu teşkilatla ihtilafları olan Şii partiler yoluyla siyasi baskı ila karşı karşıya bırakmak.

12- Haşdi Şabi’yi karalamak için elektronik medyayı kışkırtmak ve Haşid Şabi üyeleri için ekonomik yatırımlar ve hazineden çalma gibi suçlamalarda bulunarak onlara karşı bir atmosfer yaratmak.

13- Aralarındaki boşluk ve ihtilaflardan yararlanarak Haşdi Şabi komutanları arasında bölünme ve ihtilaf nedenleri oluşturmak.

14- Bu stratejide Terörle Mücadele Teşkilatı ve ordu gibi güvenlik kurumlarına önemli bir rol verilecek, böylece Haşdi Şabi her zaman iç çatışmalarla meşgul olacaktır.



Yeni yorum ekle