Kur’an ve Ehl-i Beyt Mektebi Augsburgda Bi’set Bayramı

Pa, 15/04/2018 - 19:08

Kur’an ve Ehl-i Beyt Augsburg merkezinde Peygamber efendimiz hazreti Muhammed Mustafa(s.a.a)’ın Bi’seti münasebetiyle birKonferans düzenlendi.

Welayet News - Yüzlerce Muhammedi müminin katılımıyla düzenlenen Konferans Kur’an Karisi Hüseyni’nin Kur’an tilavetiyle başladı. Mehdi Demirer ilk konuşmacı olarak Kur’anda Peygamber efendmiz ve Ehli Beyt hakkındaki ayetlerin açıklamasını almanca olarak yaptı. Gül ve Asiye hanımefendileri Peygamber efendimizin şahsiyetini ve beşeriyetin yegane öğretmeni olduğunu bir makale olarak sundukutan sonra Augsburg Kur’an ve Ehl-i Beyt merkezi başkanı Halil hoca bir sonraki konuşmacı olarak kürsüye davet edildi. Allah’ı sevmek ve Allah’ın sevdiği insanlar olmanın açıklmasını ayetler ışığında yapan mühterem konuşmacı şu ifadelere yer verdi: ’’Allah’ı sevmenin şartı peygamberi sevmektir, peygmaberi insan sevdiği anda Allah’ı sevmiş olur ve insan bu sevgiye ulaşabilirse günahları aff olur.’’ Halil hoca günümüzde peygamberi savunan müminlerin islam inkılabını islam düşmanlarına karşı savunma vazifelerinin altını çizerek müminlerin amelde ve yaşamda Muhammed Mustafa(s.a.a)’’ın sevgisini muhafaza etmeleri gerektiğini ifade etti.

Merasimde şiirlerin ve ilahilerin okunmasıyla ve sinevizyon gösterimleriyle Bi’set günü ve peygamber efendimizin risalete seçilmesi kutlandı.

Merasimin kapanış konuşması Kur’an ve Ehl-i Beyt merkezi Başkanı ve banisi ,Muhammed Avci hoca tarafından yapıldı.

Avci hoca konuşmasında Resüli Ekremi yaşamdan uzaklaştırmak isteyenlere karşı müminlerin dikkatle ve özenle Resüli ekremi hayatlarına örnek almaları gerektiğini ifade etti: ‘’ Biz Peygamberi hayatımıza almalıyız. Allah, Muhammed Mustafa(s.a.a)yı bizim hayatımıza bir şahit ve bir yol gösterici kılmış ise kıyamete kadar Peygmaber efendimiz bizim için nur ve ışıktır. İnsanlar bizim hayatımızda Resüli Ekremi görmeleri lazım. Bu azimle disiplinli, elbirliğiyle birbirlerini seven ve birbirlerine kucak açan bir ümmet olmalıyız.’’ Avci hoca konuşmasının devamında günümüzde müminlerin vazifelerini belirtirken zalimlere karşı Velayeti Fakih makamının yanında olmanın önemini vurgulayarak şu dualarla konuşmasını bitirdi: ‘’ Allah’ım! bu Bis’et günü kurtuluşumuza ve hürriyetimize kavuşmaya vesile olsun. Ya Rabbi bizi Allah Resülünün saffında yer almış Velayeti Fakih çizgisinde hareket edenlerden eyle. Bizleri kendine, Peyamberine ve onun Ehl.i Beytine layık gör ve Ehl.i Beyt gemisiyle sana gelmeyi bize nasip et.

Welayet News



Yeni yorum ekle