Çin'den ABD'ye İran Eleştirisi

Sa, 09/06/2020 - 10:26

Çin dışişleri bakanlığı sözcüsü, düzenlediği  basın toplantısında, Amerika'nın nükleer anlaşmadan çıkması ve İran aleyhinde yaptırımları yürürlüğe geçirmesini sert dille eleştirdi.

Welayet News - Çinli yetkili, Amerika'nın yanlış siyasetlerden el çekmesi gerektiğini belirterek,  yaptırım yerine diplomasiye ağırlık vermesi gerektiğini söyledi.

Bilindiği gibi Amerikan başkanı 8 mayıs 2018'de, nükleer anlaşmadan tek taraflı çıktığını ve İran'a yönelik yaptırımların yürürlüğe gireceğini bildirmiş ve bu durum başta ABD'nin müttefiki Avrupa ülkeleri olmak üzere dünya ülkeleri ve uluslararası kuruluşların tepkisine neden olmuştu.

Bu arada Çin Dışişleri Sözcüsü Hua Çunying, ABD Senatörü Rick Scott'un Çin'e yönelik ortaya attığı "Batı ülkelerinin aşı çalışmalarını yavaşlatmaya veya sabote etmeye çalışıyor" iddiasına verdiği cevapta, Scott'un 'Kanıt göstermesi gerektiğini' söyledi. Cumhuriyetçi senatör Scott ise, konuyla ilgili verdiği röportajda iddiasının kaynağına ilişkin detayları paylaşmayı reddetmişti. 

ABD'li senatör Rick Scott, Çin yönetimini 'Batı ülkelerinin aşı çalışmalarını yavaşlatma veya sabote etmeye çalışmakla' suçlamıştı.



Yeni yorum ekle