Irak Direniş Güçleri: ABD'nin Cesareti Yetmez!

Per, 02/04/2020 - 10:15

Haşdi Şabi komutanlarından Ali el-Hüseyni şu ifadelerde bulundu: ‘Amerika’nın, direniş gruplarını hedef alacağı konusunda haber sızdırmasının iki nedeni vardır.

Welayet News - Bunlardan ilki, ABD ülkesi içinde çok zor ve karmaşık bir durumdadır ve krizlerini yurtdışına taşımaya çalışmaktadır. Bu yüzden, bazı Amerikan medyasında bu ülkenin Haşdi Şabi’nin bazı gruplarını hedef alma planı olduğuyla ilgili haberler yayınlanarak, Amerika o kadar kapsamlı imkanlara sahip olmasına rağmen korona virüsüyle mücadele etme konusunda yetersi kaldığı için, kamuoyunun dikkati, korono virüsünün sonuçlarından ve bunun oluşturduğu kaostan çarptırılmaya çalışılmaktadır.

Diğer bir neden de ABD'nin diğer ülkelerle kriz yaratma ve bunu yerel seçimlerinde kullanma konusuyla bağlantılıdır.

Haşdi Şabi, imkanlarını geliştirmiştir ve şimdi 2014 yılından daha fazla güce ve bütün zorluklara mücadele etme konusunda yüksek potansiyele sahiptir.

Amerika asla Haşdi Şabi gruplarını hedef alamaz ve eğer bu gerçekleşirse, Amerika’nın hedefleri de bizim mermilerimizin ucundadır ve onların her türlü saldırısına gerekli yanıtı veririz.’

NewYork Times Gazetesi cumartesi günü bazı Amerikalı kaynaklardan naklen yaptığı açıklamada, “Amerika hükümeti askeri komutanlara, Irak’ta İran’la bağlantısı olan gruplara karşı saldırılarını artırmaları emrini verdi” diye yazdı.



Yeni yorum ekle