Alimlerin Yüzyılın Anlaşması'ndaki Rolü Başarısız Oldu

Per, 05/03/2020 - 08:31

Filistin İslami Cihat Hareketi Siyasi Ofisi üyesi, alimlerin Yüzyılın Anlaşması komplosuyla mücadeledeki ve bu planı başarısız kılmadaki rolünün önemini vurguladı.

Welayet News - Filistin İslami Cihat Hareketi Siyasi Ofisi üyesi Şeyh Nafız İzam, alimlerin ve vaizlerin, Yüzyılın Anlaşması komplosunun tehlikeleri hakkında Müslümanları bilgilendirerek bu planı başarısız kılmadaki rolünün önemini vurguladı.

İslami Cihat Hareketi yetkilisi şu ifadelerde bulundu: ‘Alimlerin ve hatiplerin, Yüzyılın Anlaşması komplosuyla mücadelede büyük sorumlulukları vardır ve bu sorumluluğu göz ardı etmemelilerdir.

Vaizler, güçlü bir İslam toplumu oluşturma konusunda Müslümanları konumlarına geri döndürmeli ve kutsallarını tehdit eden tehlikeler konusunda bilgilendirmeli ve batının paramıza, ekonomimize ve üretimimize hâkim olmasına izin vermemelidir.

Yüzyılın Anlaşmasıyla mücadele etmek sadece Filistin halkının görevi değildir ve bu, Arap ve İslam ümmetinin meselesidir ve insanlar Filistin'in Peygamber'in (s.a.v) baktığı yer olduğunu ve burayı kurtarmanın vaciplerden sayıldığını bilmelidirler.

(سُبْحانَ الَّذی أَسْری بِعَبْدِهِ لَيْلًا مِنَ الْمَسْجِدِ الْحَرَامِ إِلَى الْمَسْجِدِ الْأَقْصَى )

(Bir gece, kendisine bazı âyetlerimizi gösterelim diye kulunu Mescid-i Harâm’dan çevresini mübarek kıldığımız Mescid-i Aksâ’ya götüren Allah eksikliklerden münezzehtir.)



Yeni yorum ekle