Zarif: ABD, Arabistan'ı sağmaya devam ediyor

Per, 05/04/2018 - 11:53

İran dışişleri bakanı Muhammed Cevad Zarif, Amerikan başkanı Trump tarafından Arabistan'ın sağmal inek gibi sağılmasının devam ettiğini söyledi.

Welayet News - Zarif, Amerikan güçlerinin Suriye'de bulunmasıyla ilgili Tump'ın  koştuğu şartla ilgili olarak  twitter hesabından yaptığı açıklamada, 'Amerikan başkanı, DAEŞ'in mali hamilerinden  4 milyar dolar daha istedi ve ancak bu şartla Suriye'de kalabileceğini bildirdi' cümlesine yer verdi.

İran dışişleri bakanı, sözkonusu bu girişimlerin teröristlere karşı verilen ve elde edilen kazanımları ortadan kaldırmak ve de Suriye halkının milli birliğinin zayıflatılması için yapıldığını bildirdi.

Bilindiği gibi Amerikan başkan Trump,  son bir açıklamasında Amerika'nın Suriye'den askerlerini çekeceğini bildirmiş ve ama salı günü yaptığı açıklamada ise Amerikan güçlerinin Suriye'de varlığıyla ilgili harcamaların Arabistan tarafından ödenmesi halinde kalmaya devam edebileceklerini bildirerek adeta haraç koparmaya çalışmıştır. 

Bu arada Beyaz Saray, Suriye'de terör örgütü DAEŞ'i ortadan kaldırma konusunda neredeyse sona gelindiğini  bildirmiş ve 'DAEŞ Suriye'de neredeyse  yok edilmiştir' açıklamasında bulunmuştu.

Öte yandan isminin açıklanmasını istemeyen Amerika'nın üst düzey bir yetkilisi, salı günü yapılan Amerikan ulusal güvenlik şurası oturumunda, Trump'ın, Suriye'deki Amerikan güçlerinin kısa bir süre için kalmasını onayladığını bildirdi. 

 



Yeni yorum ekle