Arabistan Amerika Tarafından Sömürülüyor

Çar, 04/04/2018 - 10:45

Arabistan'lı muhalif ve siyasi analist Fuad İbrahim, İran ve Suriye konusunda çelişkili açıklamalar Suud rejimi Veliaht Prensi Muhamed Bin Salman'ın bariz özelliği olduğunu söyledi.

Welayet News - İrna'ya demeç veren İbrahim, Bin Salman'ın sözde İran'ın nüfuzunu engellemek amacıyla Amerika'nın Suriye'de kalması yönündeki çabalarına değinerek, Amerika başkanı Trump'ın Suriye'de kalmak için Arabistan'dan 4 milyar dolarlık talepte bulunmasının açığa çıkmasının ardından Trump'ın Amerika'lı askerlerin Suriye'den çekilişinin yakın olduğunu söylediğini belirtti.

Amerika ve Suudi Arabistan'ın yakın ilişkilerinden amacın Arabistan'ın Amerika tarafından sömürülmesi olduğunu kaydeden İbrahim, "Bin Salman'ın Arabistan'da krallık koltuğuna oturmadan önce Amerika'lı şirketlerle milyarlık anlaşmalar imzalaması, Amerika'nın güvenini kazanması amacıyla gerçekleşmektedir"diye kaydetti.

Bilindiği gibi Trump'ın Amerikan başkanlık koltuğuna oturması ardından Amerika ve Suudi Arabistan arasındaki ilişkiler giderek daha da gelişmektedir ve Trump seçimleri kazanması ardından ilk yurtdışı ziyaretini Arabistan'a gerçekleştirdi. 

 



Yeni yorum ekle