Haşdi Şabi Güçlerinden Sadr'ın Çağrısına Destek

Çar, 15/01/2020 - 07:55

El-Nehreyn haber ajansının bildirdiğine göre, Sadr Hareketi lideri Mukteda el-Sadr, ABD'nin Irak'taki askeri varlığına karşı milyonluk protesto gösteri çağrısında bulunduktan sonra, El-Fetih koalisyonunun lideri ve El-Nuceba İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri Ekrem el-Kabi bu çağrıya destek verdi.

Welayet News - El-Nuceba İslami Direniş Hareketi Genel Sekreteri Ekrem el-Kabi, twitter hesabından yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Mukteda el-Sadr'ın talep ettiği milyonluk gösteriyi desteklemek ve dayanışma içinde olmak doğrultusunda, zillet ve zorbalığı kabul etmeyen Irak halkını, Amerika'nın varlığına hayır demeye ve aziz ve egemen Irak bayrağı altında birleşmeye doğru güçlü şuarlarla hareket etmeye çağırıyoruz.

Irak'a ve bağımsızlığa evet, Amerikan işgaline hayır. Irak Fetih koalisyonu başkanı Hadi el-Amiri'nin bürosu da, Mukteda el-Sadr'ın talep ettiği milyonluk gösteriyi memnuniyetle karşıladı. Hadi el-Amiri'nin bürosu yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Mukteda el-Sadr'ın talep ettiği milyonluk gösteriyi onaylıyor ve destekliyoruz.

Irak halkı Mukteda el-Sadr'ın çağrıda bulunduğu milyonluk gösteriyi gerçekleştirecek ve Irak ve toprakları üzerinde tam bir egemenlik gerçekleştirmek için Amerikalı ve yabancı işgalcilere karşı olduklarını ilan edecektir." Irak Asaib-i Ehl-i Hak Hareketi Genel Sekreteri Kays el-Hazali de, Iraklıları ABD'nin Irak'taki varlığına karşı gösterilere katılmaya çağırdı.



Yeni yorum ekle