ABD Afganistan'a Bin Asker Daha Gönderdi

Pt, 02/04/2018 - 12:18

Amerika 2001 yılında askerlerini konuşlandırdığı Afganistan'a bin asker daha gönderdi.

Welayet News - ABD Savunma Bakanlığı Pentagon Afganistan'a yaklaşık bin yeni asker gönderdiğini açıkladı.

Tolo News kanalı Amerika’dan gönderilen yeni askerlerin Afganistan’da konuşlandırılan 36 askeri birime dağıtıldığını bildirdi. Bunun yanında ABD Afgan askerlerinin eğitimi için yeni bir Güvenlik Tugayı oluşturulduğu bildirilirken bu tugaydaki asker sayısı ise açıklanmadı.

11 Eylül 2001 saldırısı sonrası Afganistan'a yerleşen ABD'nin, bölgedeki Afyon ticaretindeki payına değinmeyen Deniz Piyadeleri komutanı Robert Kneller Amerika'nın "yeni bir 11 Eylül" önlemek için Afganistan'daki askeri varlığını devam ettireceğini söyledi. ABD Generali Kneller aynı zamanda Afganistan liderlerinin Taliban'la iç savaşı sona erdirmek için görüşmeye hazır olması gerektiğini belirtti. 

ABD Başkanı Donald Trump’a göre, Afganistan'daki toplam Amerikan askeri sayısı yaklaşık 14 bin kişi olmalı.

27 Martta Özbekistan’ın başkenti Taşkent’te Afganistan, Rusya, Türkiye, Pakistan ve diğer ülkelerin temsilcilerinin katıldığı Afganistan'da güvenlik konusunda uluslararası bir konferans yapıldı. Bu toplantıda Kabil hükümeti ve "Taliban".grubu arasındaki müzakerelere başlama çağrısı yapılmıştı.

Taliban grubu ise hükümet ile barış yapmanın birinci şartı olarak ülkedeki yabancı askerlerin ülkeyi terketmesi şartını öne sürüyor.

 



Yeni yorum ekle