ABD Haşdi Şabi Üslerine Saldırdı

Pa, 29/12/2019 - 23:12

ABD Savunma Bakanlığı, Haşdi Şabi'nin içindeki en güçlü gruplardan Kata'ib Hizbullah'ın Irak ve Suriye'deki toplam beş üssüne saldırı düzenlediğini duyurdu.

Welayet News - Pentagon, ABD ordusunun Haşdi Şabi'nin içindeki en güçlü gruplardan Kata'ib Hizbullah'la bağlantılı Irak'ta üç, Suriye'de iki yere saldırı düzenlediğini duyurdu.

Pentagon Sözcüsü Jonathan Hoffman'ın açıklamasında şöyle denildi:

"ABD öncülüğündeki koalisyon güçlerine evsahipliği yapan Irak üslerine yönelik tekrarlanan Kata'ib Hizbullah saldırılarına karşılık olarak, ABD güçleri tam isabet güden savunma amaçlı hava saldırıları düzenledi. Hava saldırıları, Kata'ib Hizbullah'ın gelecekte koalisyon güçlerine saldırma becerisini azaltacaktır."

Kerkük'teki koalisyon üssünün roketlerle vurulması sonrası

Açıklama, Irak'ın Kerkük kentinde bir üsse 30 roketle düzenlenen saldırıda ABD'li bir sözleşmeli çalışanın öldüğü, dört ABD askeri ve iki Irak kökenli askerin yaralandığına dair haberlerden iki gün sonra geldi.

Pentagon açıklamasında vurulan beş üste Kata'ib Hizbullah'ın koalisyon güçlerine saldırı planlamak ve düzenlemek için kullandığı komuta-kontrol merkezleri ve silah depoları bulunduğu iddiasına yer verildi.

Reuters bugün Pentagon'un açıklamasından önceki saatlerde Irak'ın batısındaki Kaim'de Haşdi Şabi'nin bir karargahına düzenlenen saldırıda çok sayıda haşdi şabi üyesinin öldüğü haberini geçmişti.

Irak Başbakanlığı: 4 milis öldü, 30 milis yaralandı

Ardından Irak Başbakanlığına bağlı Güvenlik Medya Ağı'nın yazılı açıklamasını aktardı.

Açıklamaya göre; Haşdi Şabi üssüne yapılan ABD saldırısında, aralarında Tugay Komutanı Yardımcısının da olduğu 4 asker öldü, 30 asker yaralandı.

Bilindiği gibi Haşdi Şabi, IŞID'e karşı mücadelede büyük başarı elde etmişti.



Yeni yorum ekle