İran'dan Suudi Arabistan'a sert tepki

Cu, 30/03/2018 - 10:59

İran'ın BM Temsilcisi, BM Genel Sekreteri'ne birer mektup göndererek, Suudi Arabistan'ın İran karşıtı iddialarına tepki gösterip bu tehditlerin küresel bildirgelere karşı olduğunu ifade etti.

Welayet News - İran'ın BM Temsilcisi Gulamali Hoşru, BM Genel Sekreteri'ne birer mektup göndererek, Suudi Arabistan'ın İran karşıtı iddialarına tepki gösterip bu tehditlerin küresel bildirgelere karşı olduğunu ifade etti.

Yemen'in Suudilerce tamamen kuşatılması konusuna işaret eden Hoşru, İran'dan Yemen'e balistik füze kaçakçılığı iddialarını reddedip böylesi ithamların Suudi rejimi tarafından dünya kamuoyunun saptırılması amacıyla ortaya atıldığını kaydetti.

İran'ın BM Daimi Temsilcisi ilaveten Suudi rejiminin kıtlık sorununa yol açan Yemen başta olmak üzere bölgedeki mesnetsiz politikalarına bir an önce son vermesi gerektiğini vurguladı.

Hoşru sözü geçen mektupta şu ifadelere de yer verdi: Suudilerin İran karşıtı iddialarını destekleyen BMGK'nın 3 daimi üyesinin ölümcül silahlarını bu ülkeye satış yapma konusu büyük bir facia, zira bu silahlar sivil hedeflere karşı düzenli bir şekilde kullanılmaktadır.

 



Yeni yorum ekle