Haşdi Şabi: Merceiyet olmasaydı Irak’ı özgürleştiremezdik

Sa, 10/12/2019 - 22:25

Irak Haşdi Şabi Güçleri Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, Irak’ın  DAEŞ’e karşı zaferinin yıldönümü dolasıyla yaptığı açıklamada, ‘dini merceiyet olmasaydı Irak yabancıların eline geçerdi’ dedi.

Welayet News - Irak’ın terörizme karşı zaferinin yıldönümü dolaysıyla bir dizi açıklamada bulunan Haşdi Şabi Güçleri Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis, dini merceiyetin Irak’ın geri alınmasındaki rolüne dikkat çekti.

El-Mühendis, “Irak’ın dini merceiyetinin fetvaları olmasaydı vatanımızı yabancıların pençesinden geri alamaz ve Irak’ın bayrağını dalgalandıramazdık” dedi.

Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı, “Bu fetvalar olmasaydı DAEŞ’e karşı müzaffer olunmazdı ve zafer kutlaması yapılmazdı” vurgusunda bulundu.

Kanun Devleti Koalisyonu lideri Nuri Maliki de Irak’ın DAEŞ’e karşı zaferinin ikinci yıldönümü münasebetiyle Salı günü yaptığı açıklamada, merceiyetin fetvaları ve milletin fedakarlıkları sayesinde ancak Irak’ın bölünme sanaryosunun başarısız kaldığını ve DAEŞ efsanesinin bitirildiğini söyledi.

Welayet News 



Yeni yorum ekle