Haşdi Şabi’nin Irak'taki Güvenlik Konusundaki Beyanı

Sa, 03/12/2019 - 09:03

Haşdi Şabi pazartesi günü, IŞİD terörist grubunun saldırısı ve sebep olduğu birçok ölüm olayları hakkında bir açıklama yaparak, bazı bölgelerde IŞİD hareketlerinin artmakta olduğu konusunda uyardı.

Welayet News - Haşdi Şabi tarafından yapılan açıklamada: "Bazı kurtarılmış bölgeler, birkaç gün önce IŞİD terörist çeteleri tarafından tekrar saldırılara maruz kaldı. Olumsuz durumdan, güvenlik ve siyasi kargaşadan yararlanmaya çalışıyorlar. En önemli bölge Diyala ilidir. Dün, Haşdi Şabi ile IŞİD terörist grubu arasında şiddetli ve zor bir savaş gerçekleşti. Diyala'yı askeri açıdan çökerterek, şehre girmeye çalışıyorlardı. Bu savaşta, 6 Haşdi Şabi askeri şehit oldu ve 17 asker de yaralandı." bilgisi verildi. Açıklamanın devamında şöyle denildi: "Bu saldırı, çeşitli silahlar kullanılarak güvenlik merkezini kırmak için Diyala eyaletinin İmam Veys bölgesinde gerçekleşti. Haşdi Şabi, düşmana karşı mücadele etmeye başladı ve Haşdi Şabi'nin 20. Tugayı, savaşta en önemli rolü oynadı.

Bu çatışmada tugay komutanı Ahmed el-Temimi de ağır yaralandı ve savaşta 4. Tugay da destekleyici bir rol oynadı. Dünkü savaşta, Nasiriye'de 3 şehit, Hilla'da 2 şehit ve Basra ilinde ise 1 şehit verildi." Haşdi Şabi; "Düşman ağır zayiatlar verdi ve saldırı gücü son savaşta tamamen tahrip oldu ve bölge şimdi Haşdi Şabi'nin kontrolü altında." diye belirtti. Açıklamada, düşmanın (IŞİD) Musul, Selahaddin, el-Anbar, Diyala, Kerkük illerinde ve Bağdat banliyölerinde daha önce işgal ettikleri köy ve kasabaların bir kısmını yeniden ele geçirmek amacıyla harekete geçtikleri konusunda uyarıda bulunuldu.



Yeni yorum ekle