ABD Suriye ile İran'ın Bağlantısını Kesmeye Çalışıyor

Çar, 28/03/2018 - 12:05

Suriye Parlamento Başkanlık Kurulu Üyesi, Arabistan ve BAE gibi bazı arap ülkelerinin Amerika'nın direktifleri doğrultusunda Şam yönetimi ile ilişki kurmaya çalıştıklarını ve Suriye ile İran ve direniş arasındaki ilişkileri koparma yönünde çaba harcadıklarını bildirdi.

Welayet News - El-Alem Televizyonuna konuşan Suriye Parlamento Başkanlık Kurulu Üyesi, geçen hafta ilk keze Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah tarafından ifşa edilen Arabistan yetkililerinin gizlice Suriye yetkilileri ile görüşmelerine temas eden Suriye Parlamento Başkanlık Kurulu Üyesi Halit el-Abbud Suudilerin bu teklifinin yeni bir şey olmadığını ve Amerika'nın bölgedeki çıkarları doğrultusunda olduğunu bildirdi.

Amerika'nın, İsrail'in güvenliğini sağlamak amacıyla şimdiye kadar defalarca Suriye ila direniş ve İran ilişkilerini kesmeye çalıştığını ve şimdi de Suudi rejimini bu konuda devreye sokarak Suriye yönetimine rüşvet teklifi ile bu amacını gerçekleştirmeye çalıştığını belirten Suriye Parlamento Başkanlık Kurulu Üyesi Halit el-Abbud, Suriye yönetiminin kendi halkı ve ordusunun direnişi ve istikameti ve dostlarının yardımı sayesinde terörizmi alt etmeyi başardığını bildirdi.

Lübnan Hizbullah hareketi lideri Nasrullah, Suud rejimi Suriye’ye İran ve direnişi bırakma karşılığında her şeyi telafi etme önerisinde bulunduğunu ifşa etmişti.

Nasrullah, geçenlerde Arabistan ve Suriye arasında üst düzeyde adı açıklanmayan bir yerde bir görüşme gerçekleştiğini belirtti.

Nasrullah, görüşmede Arabistan Suriye’ye İran ve direnişi bırakmasını ve bunun karşılığında Suriye’de teröristlere verdiği desteği kesme ve Suriye’nin yeniden inşa edilmesine milyarlarca dolar yardım önerdiğini kaydetti.

 



Yeni yorum ekle