İhsan Eliaçık'a 7,5 yıl hapis istendi

Çar, 28/03/2018 - 11:30

Yazar İhsan Eliaçık için 7,5 yıl hapis cezası istendi. Eliaçık, 'terör örgütü PKK propagandası' yaptığı iddiasıyla yargılanıyor.

Welayet News - Yazar İhsan Eliaçık bir internet sitesinde yazdığı yazılarda, ‘terör örgütü PKK propagandası’ yaptığı iddiasıyla BİMER’e şikayet edildi. Eliaçık’ın 7 yıl 6 aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan duruşmaya, İhsan Eliaçık ve avukatı katılmadı. Duruşma savcısı esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye sundu. Mütalaada, sanık Eliaçık’ın bir internet sitesinde yazdığı yazılarda ‘terör örgütü PKK’nın propagandası’ yaptığına ilişkin BİMER’e ihbarda bulunulduğu hatırlatıldı. Mütalaada, söz konusu yazıların incelendiği, bahse konu yazılarda sanığın olumsuz bir algı oluşturmaya çalıştığı iddia edildi.

Mütalaada Eliaçık’ın “terör örgütü propagandası’ yapmak suçundan 1,5 yıldan 7,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

Mahkeme, mütalaanın sanık Eliaçık ve avukattına tebligat ile gönderilmesine karar vererek, sanık ve avukatına mütalaasına karşı savunmalarını yapmaları için bir sonraki duruşmaya kadar süre verilmesine hükmetti.

DHA

Tags: 


Yeni yorum ekle