Yemen saldırıları Amerika’nın desteğiyle yapılmıştır / Suudi koalisyonu Yemen’de cinayetin en kötüsünü işlemiştir

Pt, 26/03/2018 - 12:51

Yemen Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Salih El-Sammad, “Eğer barışın peşinde olurlarsa biz de barıştan yanayız, aksi halde savaş seçeneğine gideriz” diyerek, Yemen’in askeri kazanımlarının bu konuda salgırganlar için net bir mesaj taşıdığını söyledi.

Welayet News - Yemen Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Salih El-Sammad, Sab’in meydanında bir araya gelen geniş halk kitlesine yaptığı açıklamada, kahraman Yemen halkının zalim Suudi rejimin Amerika ve Birleşik Emirlikleri himayesinde üç yıldır sürdürdüğü saldırıları geride bıraktığını belirterek, şöyle dedi: “Bu üç yılda en kötü, en çirkin cinayetler işlendi, on binlerce kişi öldü, yaralandı ve çoğu kimse evini terk etti, evleri tahrip edildi. Suudi rejimi her türlü kirli yöntemi kullanarak büyük Yemen halkına diz çöktürmek, kaos çıkarmak istiyor ve bu ülkenin doğrudan Amerika tafından işgal edilmesini amaçlıyor”.          

Yemen halkının güçlü irade ve Allah Teala’nın nusreti ile zor aşamaları geçebileceğini ve çeşitli kurumların işbirliği ile yolsuzluğa karşı mücadele edilebilineceğini söyleyen El-Sammad, “İç çepheyi korumak için değişik yöntemlerle birliğimizi güçlendirmeli ve komploları geride bırakmalıyız” dedi.

Yemen Yüksek Siyasi Konsey Başkanı Salih El-Sammad, “Eğer barışın peşinde olurlarsa biz de barıştan yanayız, aksi halde savaş seçeneğine gideriz” diyerek, Yemen’in askeri kazanımlarının bu konuda salgırganlar için net bir mesaj taşıdığını söyledi. El-Sammad, ayrıca, Yemen dışında ülkeyi savunmak adına konferanslar ve çeşitli etkinlikler düzenleyen siyasi ve kültürel gruplara, alimlere, akademisyenlere, halka ve özgür insanlara teşekkür etti.       

Welayet News



Yeni yorum ekle