ABD'den Halkın Münafıkları Terör Örgütüne Destek Sözü

Pt, 26/03/2018 - 12:08

Amerikan başkanı Trump'ın Ulusal Güvenlik Müşaviri Trump'ın danışmanı Rudi Culyani, İran'da bir kaç ay önce kaos çıkarmak isteyenlere açık destek vererek, İran İslam Cumhuriyeti'ne karşı askeri olmayan yöntemlerle de mücadele edilmesi gerektiğini bildirdi.

Welayet News - New York eski belediye başkanı ve Krump'ın danışmanı Culyani, bir Suudi Arabistan gazetesine verdiği demeçte, Amerika'nın, İran'da ocak ayında bir çok şehirde yaşanan karışıklıklarda muhaliflere verdiği desteğin İran İslam Cumhuriyeti'ni devirmek amacıyla gerçekleştiğini söyledi.

Culyani, İran'da binlerce sivilin kanını akıtan Halkın Münafıkları adlı terör örgütünün Amerika ve diğer yerlerdeki toplantılarına da katılan bir isim olurken, İran'ın muhaliflerini desteklemeye devam edeceklerini söyledi.

Trump'ın danışmanı İran halkına hakaretinin devamında, İran halkını şirret olarak nitelerken, İran'ın kaos ve karışıklıklarla devrilmesinin en iyi yöntem olacağını iddia etti ve bu doğrultuda Münafıklara destek sözü verdi.

Sözkonusu Amerikalı yetkili, Amerika'nın her nasıl olursa olsun nükleer anlaşmayı iptal edeceğini ama bu konuda Avrupa'yı daha fazla baskı altına da alamayacağını söyledi.

Amerikalı yetkili, Suudi rejiminin İran aleyhindeki tutumunu takdir ederek İran'la bir savaşın öncüsü olabileceğini ve Amerika'nın buna destek vereceğini söyledi. 

 



Yeni yorum ekle