Çavuşoğlu’nun ‘dünyası’ndan: Dış politika çok başarılı, itibarımız çok yüksek

Pa, 25/03/2018 - 18:24

Türkiye’nin dış politikayı en başarılı şekilde uygulayan ülke olduğunu savunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bakmayın siz iki Batı Avrupa ülkesinin Türkiye’ye ders vermeye çalıştığını, Türkiye’nin dünyadaki itibarı çok yüksek” dedi.

Welayet News - Partisinin Bursa il başkanlığınca düzenlenen Siyaset Akademisi toplantısında konuşan Çavuşoğlu, Türkiye’nin izlediği dış politikanın temel prensibinin girişimci ve insani olduğunu savundu. Çavuşoğlu şunları söyledi: “İnsani dış politikada esasen ecdadımızdan aldığımız mirasın devamını bile bizim milletimizin hasretini, gönlünü yüreğini yansıtıyor. Bu ikisinin sentezini yapmazsak dünyada saygın olamazsınız. Bugün Türkiye girişimci ve insani dış politikayı en başarılı şekilde uygulayan ülkedir. Neticesini de alıyoruz, faydasını da görüyoruz. Bakmayın siz iki Batı Avrupa ülkesinin Türkiye’ye ders vermeye çalıştığını, Türkiye’nin dünyadaki itibarı çok yüksek.”

Uluslararası örgütler nezdinde de aktif bir dış politika izlenmesi gerektiğini belirten Çavuşoğlu, “Üye olabileceğiniz örgütlere üye olmazsanız, ki bugün üye olabileceğimiz örgütlerden üye olmadığımız bir tek AB var, o da bizden kaynaklanmıyor” diye konuştu.

Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti: “Diğer örgütlerde de ortaklık, gözlemcilik gibi statüler elde etmezseniz, buralarda da hakkı savunmazsanız, haksızlığa karşı dik durmazsanız sizi kimse saymaz, kimse dinlemez. Bugün Türkiye üye olduğu tüm örgütlerle çok yoğun bir iş birliği içindedir ve saygın bir üyedir. Bugün tüm dünya ülkeleri üye olmasına rağmen BM’nin reforma tabi tutulması gerektiğini söyleyen lider de Recep Tayyip Erdoğan çünkü buralara üye olmak demek sadece kararları kabul etmek veya sesini çıkarmadan oturmak anlamına gelmez. Varsa yanlışlıklar bunları da söylemeniz gerekiyor.”



Yeni yorum ekle