Trump: Suriye'de benim için en önemli şey petrol sahaları

Pt, 21/10/2019 - 22:13

Başlangıçta Trump’ın ABD askerlerini Suriye’nin kuzeyindeki Kürtlerin kontrolündeki bölgelerden çekme kararını eleştiren Graham, Trump’ın Suriye’ye yönelik stratejisini desteklediğini söyleyerek dün gece fikrini değiştirdi.

Welayet News - Graham, Amerikan kanalı Fox News'e yaptığı açıklamada şöyle dedi: "Başkanın bu hafta sonu bana söylediği şey şuydu: Benim için en önemli şey petrol sahaları."

ABD'li senatör sözlerine şunları da ekledi: "Başkan Trump, olağan argümanların ötesinde düşünüyor. Petrol konusundaki tutumu beni tamamen etkiledi. Bu petrol alanlarının yalnızca İranlılar tarafından ele geçirilmesini engellemekle kalmıyor, aynı zamanda petrol sahalarını modernize etmek ve petrol sahalarının kârlı olmasını sağlamak için Suriye Demokratik Güçleri (Kürt milisleri) ile ortak bir girişim kurmak üzere olduğumuzu düşünüyorum. Bu alanların gelirleri İranlılara ve Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad'a gitmeyecek."

Lindsey Graham, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu, gelecekte sahip olduğumuz sınırlı katılım maliyetlerini dengeleyebilir. İsrail'i korumak bir numaralı hedefimiz. Tüm bu hedefleri çok az güçle yapabiliriz."

Suriye'deki savaştan önce, petrol endüstrisi Suriye'nin temel gelir kaynaklarından biriydi ve Suriye hükümetinin bütçesinin dörtte birinden fazlasını sağlıyordu. Petrol sahalarının çoğu, ülkenin doğusu ile kuzeydoğusunda ve Fırat Nehri'nin kenarında bulunmaktadır. Bu alanların çoğu son yıllarda ABD destekli Suriye Demokratik Güçleri (Kürt milisleri) ve IŞİD terörist grubunun kontrolünde.



Yeni yorum ekle