Şemhani: Erbain destanı Filistin’i savunma eksenine dönüşecektir

Ct, 19/10/2019 - 09:14

İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Şemhani, Erbain destanı sayesinde İran ve Irak’ın her iki milleti arasında kardeşlik havası estiğini söyledi.

Welayet News - Irak sınırında Erbain zairlerine yönelik yapılan hizmetleri yakından izleyen Amiral Ali Şemhani, “Bu yıl Irak ve İran’da zairler için hiçbir güvenlik sorunu yaşanmadı ve milyonlarca ziyaretçi İran ve diğer ülkelerden kutsal mekanlara gitmek için yola çıktı” dedi.

Şemhani, bu büyük toplantı ve destanın ihtişamlı düzenlenmesinde ve zairlere yönelik hizmetlerde halkın göz kamaştırıcı seçkin bir rol üstlendiğini dile getirdi.

Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri, “Ülkemizin kabiliyetleri bütün dünya için kanıtlanmıştır, bu nedenle hiçbir ülke İran’a güvenlik açısından zarar veremez” diye kaydetti.

“Baas rejimi döneminde komşuluk ilişkilerimiz küresel istikbarın eğilimine göreydi” diyen Amiral Şemhani, “Ancak şu anda iki ülke arasında kardeşlik havası esiyor ve Hüseyni Erbain’in düzenlenmesi konusunda İran ve Irak arasında gayet iyi bir işbirliği ve teamülün ortaya çıktığına tanık oluyoruz” ifadesini kullandı.

Her yıl Hüseyni Erbain zairlerinin daha da artması için Hüseyni Erbain’deki potansiyellerden en yüksek düzeyde istifade edilmesi gerektiğini vurgulayan Şemhani, “Erbain destanı mazlum Filistin halkını savunan özgürlükçü  bir eksen ve Siyonizm karşıtı bir toplantı haline gelecektir” dedi.

Tags: 


Yeni yorum ekle