Irak Cumhurbaşkanı: Gerçek düşman halka mermi sıkanlardır

Sa, 08/10/2019 - 10:24

Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih, gençlerimizin sokaklarda kanlarını göreceğimiz bir aşamaya gelmemeliyiz diyerek, millete hizmet götürerek ülkemizin komplolardan korunacağını söyledi.

Welayet News - Irak Cumhurbaşkanı, televizyondan canlı olarak yaptığı konuşmada, mali yolsuzluk ve idari yozlaşmanın gelişmenin önünde bir engele dönüştüğünü ifade ederek, gençlerin gösterilerin barışçıl olmasını koruyarak rüyalarının başkaları tarafından çalınmasına izin vermemeleri gerektiğini belirtti.

Berhem Salih, konuşmasında şu açıklamaları yaptı: “Son şiddet olayların nedenleri hakkında gereken incelemeler yapılmalıdır. Yetkili taraflar, masun insanların kanının dökülmesine neden olan kimseleri sogulamalıdır. Hükümetin kabinede bir takım değişiklikleri yapma yönündeki çabalarını destekliyoruz. Mağdurların uğradığı zaraları telafi etme yönünde parlemanto ve hükümetin çalışmalar başlatması için adım atacağız. Iraklı göstericileri katledenler suçludur, yasaları çiğnemiş kişilerdir. Son günlerde Irak’ta yaşanan şiddet olayları, karşısında suskun kalınması mümkün olmayan fitne ve cinayettir.

Durumun daha da gergin hale gelmesinden uzak durmak istiyoruz. İlgili tarafların atacağı adımların sonuçlarını beklemeliyiz. Medya ve basın kuruluşları durumu kışkırtmamalı, gerçekleri anlatmalıdır. Gerçek düşman, günahsız insanlara mermi sıkanlardır. Irak hükümeti, göstericilere mermi sıkmak için hiçbir emir vermemiştir”. 

Welayet News  



Yeni yorum ekle