Nasrullah’ın Amerika’nın Suriye Kürtlerine ihanet edeceğine ilişkin öngörüsü gerçekleşti

Pt, 07/10/2019 - 21:49

Kuzey Suriye’deki Kürt milisleri, bugün yaptıkları açıklamada, Amerika’nın kendilerini Türkiye karşısında yalnız bırarak verdikleri sözü tutmadıklarını belirttiler. Bu açıklamayla birlikte Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrullah’ın iki yıl önceki açıklamaları doğrulanmış oluyor. 

Welayet News - ABD, Türkiye’nin Kuzey Suriye sınır hattında Kürt milislerin mevzilerine saldırma niyetine yönelik bugün yaptığı açıklamada, kendi mevzilerinden geri çekileceğini duyurdu. 

Bu açıklamadan sonra, bir bildiri yayınlayan Suriye Demokratik Güçleri de Amerika’nın Suriye Kürtlerini desteklemek için verdiği sözleri yerine getirmediğini açıkladı. 

Yaşanan bu gelişmeyle birlikte, Hizbullah Genel Sekreteri Seyid Hasan Nasrullah’ın yaklaşık iki yıl önce Suriye Kürtlerine söylemiş olduğu sözü gerçekleşmiş oluyor. Nasrullah, 16 Şubat 2018’de “Şehit Komutanlar”ı anma dolaysıyla yaptığı bir konuşmada, Kürtlere çağrıda bulunarak, “Amerika’ya güvenmeyin ve Suriye devletiyle sorunlarınızı çözün, zira Amerika nihayetinde sizleri yalnız bırakacaktır” demişti. 

Nasrullah, o konuşmada, Amerika’nın kendi planlarını bölgede icra etmek için Kürtleri kullandığını ve işi bitince de yalnız bırakacağını söylemişti.

Nasrullah, Suriye Kürtlerine hitaben: “Pentagon’un (ABD Savunma Bakanlığı) Kürtleri destekleme adı altında 500 ila 750 milyon dolarlık bir bütçesinin olduğunu biliyoruz...Bu bütçe ne içindir? Suriye’de demokrasinin hakim olması için mi? Yoksa geçmiş tecrübelerden ders alması gereken Kürtleri desteklemek için midir? Şunu bilmelisiniz; Amerika şu anda sizleri, Suriye ve İran İslam Cumhuriyeti ile, Rusya ve direniş ekseniyle yürüttüğü savaş planı dahil olmak üzere kendi planlarını ilerletmek için bir araç olarak kullanıyor ama sonunda kendi çıkarlarına bakıp sizlerden vazgeçekler ve köle pazarında satacaklardır” şeklinde konuşmuştu. 

O dönemde Suriyeli bazı basın mensupları, Nasrullah’ın bu sözüyle alay ettiler ve ‘Amerika müttefiklerine ihanet ediyor’ hahstagını oluşturdular ama şimdi zamanın geçmesiyle birlikte Nasrullah’ın Amerika’nın mahiyeti ve müttefiklerine yönelik davranışıyla ilgili açıklamasının doğruluğu ortaya çıktı. 

Welayet News



Yeni yorum ekle