Düşmanlar Erbain Yürüyüşü Merasiminden Korkuyor

Cu, 04/10/2019 - 16:37

Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, İran’ın düşmanın planlarına karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

Welayet News - Tahran Cuma Namazı hutbelerinde konuşan Ayetullah Muhammed İmami Kaşani, İran’ın düşmanın planlarına karşı hazırlıklı olması gerektiğini belirtti.

“Ekonomik sorunlar, işsizlik ve istihdam problemi toplumumuzda bulunuyor” diyen Ayetullah İmami Kaşani, çözümü gidermek için ülkenin yürütme, yargı ve yasama kurumlarının harekete geçmesi gerektiğini belirtti.

Ayetullah İmami Kaşani, hükümetin yatırımın yolunu açması gerektiğini ve üretimdeki engelleri kaldırması gerektiğine vurgu yaptı.

Ayetullah İmami Kaşani, sözlerine şöyle devam etti:

“Düşman sorun yaratmak için plan yapıyor. Düşmanlar ekonomik meseleler, kadınlar ve kızların iffeti, gençlerin maneviyeti, politik ve askeri meseleler için bir düşünme odası kuruyor. Biz de bir düşünme odasına ihtiyacımız var.”

ABD’nin İran’a karşı uyguladığı azami baskı politikası hakkında Ayetullah İmami Kaşani, “Al Suud, Siyonistler ve ABD’nin bölgedeki diğer kuşakları ABD’nin hoparlörü olarak onun sesini yükseltiyor. Yüce Allah İran halkına azami baskı uygulamaya çalışan ABD'ye azami rezalet vererek onları tüm dünyada rezil etti.” ifadelerinde bulundu.

Ayetullah İmami Kaşani, yakında Irak'ta yapılması beklenen Erbain Yürüyüşü merasimiyle ilgili olarak, "Düşmanlar milyonlarca Müslüman ve Şii’nin Erbain merasimi için Kerbela’ya gitmesini hazmedemiyor. Onlar, Hz. İmam Hüseyin (a.s) bayrağının yükseltilmesini istemiyor, çünkü bu şehadet ve direniş bayrağıdır. Aynı zamanda  halkları zalimin baskısına karşı durmaları için ikaz eder. Bunun için küresel istikbar Erbain Yürüyüşü merasimin yapılmasını istemiyor." diye konuştu.



Yeni yorum ekle