Hizbullah: Arabistan ABD'nin Elinde Bir Araçtır

Per, 03/10/2019 - 11:15

Hizbullah’ın Genel Sekreter Yardımcısı, Yemen’de Riyad ve Abu Dabi’nin rolünün yıkıcı olduğunu ve İran ile Suudi Arabistan arasındaki diyaloğun mümkün olduğunu söyledi.

Welayet News - Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Çarşamba akşamı Katar’ın el-Cezire haber ajansına açıklamalarda bulundu. Burada yaptığı açıklamada şöyle dedi: "İran'a yapılan herhangi bir saldırının sınırlı kalmayacağından ve tüm bölgeyi etkileyeceğinden eminiz." 
Seyyid Hasan Nasrallah'ın yardımcı, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Batı Asya bölgesinde Siyonist rejim ve ABD'nin yararına olduğunu ifade ederek, bu iki ülkenin Amerikalılara ve İsraillilere hizmet ettiğini söyledi. 

Şeyh Naim Kasım, Riyad’ın Washington’u İran’a saldırmaya teşvik etme çabalarına dikkat çekerek şöyle dedi: "Suudi Arabistan, ABD'yi İran karşıtı planında kullandığını düşünüyor, ancak gerçek bunun tam tersidir."

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı: "Suudi Arabistan, Filistin meselesinde Yüzyılın Anlaşması adlı ABD destekli bir anlaşmanın lehine destek verdi ve Suudi Arabistan ABD’nin elinde İran’a karşı kullandığı bir araçtır." ifadesini kullandı.

Hizbullah’ın Genel Sekreter Yardımcısı, İran-Suudi anlaşmasının mümkün olduğunu söyleyerek; "İran ve Suudi Arabistan bölgesel güvenliği tartışmak için bir araya gelirlerse bir anlaşmaya varabileceklerine inanıyoruz. Şimdiye kadar İran'la oturmayı reddeden Suudi Arabistan'dı." dedi. 

Şeyh Naim Kasım, BAE ve Suudi Arabistan'ın Yemen'deki rolünü "kötü ve yıkıcı" olarak nitelendirdi ve iki ülkenin Yemen'in bir bölümünü işgal etmeye çalıştığını söyledi.

Suudi veliaht prensi Muhammed bin Selman’ın İran’la yüzleşmek için diplomatik adımlar atılması gerektiğini ifade eden son sözlerini, dile getiren Şeyh Naim Kasım; "Bu tür ifadeler, bölgede bir çözüm elde etmek için yeterli değil, aynı zamanda uygulamaya koymak gerekiyor." diye belirtti.



Yeni yorum ekle