İran: Almanya siyonist rejimin cinayetlerine destek vermekten el çekmeli

Per, 03/10/2019 - 10:55

İran dışişleri bakanlığı sözcüsü Seyyid Abbas Musevi, dün gece yaptığı açıklamada, Almanya'dan, tamamen terör rejimi İsrail'in cinayetlerine destek vermekten el çekmesini ve Batı Asya bölgesinde kalıcı barış ve istikrara daha fazla olumlu ve etkili yardım etmesini istedi.

Welayet News - Fars haber ajansına göre, Seyyid Abbas Musevi, Almanya dışişleri bakanlığı sözcüsünün İran aleyhindeki son bildirisine tepki göstererek, ''İran İslam Cumhuriyeti, bölgede gerginliği azaltmaktan yanadır ve bunun da ancak siyonist rejim İsrail'in insanlık dışı, müdahaleci ve yıkıcı girişimleri ile ciddi olarak mücadele edilmesinde görüyor' dedi.
İran dışişleri bakanlığı sözcüsü, Almanya'dan, bölgenin gerçeklerini dikkate alarak, ayrıca siyonist İsrail'in başta Filistin olmak üzere, Lübnan ve Suriye'deki cinayete dayalı siyasetlerine destek vermekten el çekmesini isteyerek,  Almanya'dan beklentilerinin,  bölgede kalıcı barış ve istikrarın sağlanmasında olumlu ve etkili rol oynaması olduğunu bildirdi.

Musevi, İran İslam Cumhuriyeti'nin başta Filistin halkı olmak üzere mazlum milletleri desteklemeyi, İslami İran'ın insani ve İslami taahhütlerinden  olduğunu ve bunu sürdüreceğini bildirdi.



Yeni yorum ekle