Suudi Askerler: Artık Savaşmak İstemiyoruz

Per, 03/10/2019 - 09:41

Bazı Suudi kaynakları, Yemen savaşının ön saflarındaki Suudi askerlerinin maşlarının ödenmediğini ve onların da artık savaşmak istemediğini açıkladı.

Welayet News - Twitter da Ubeydullah el-Berbehari isimli bir Suudi kullanıcı, Yemen savaşına katılan Suudi askerlerin zor durumuna değinerek, onların bir yıldır maaşlarını alamadığını ve onların saflarında memnuniyetsizliklerin olduğunu açıkladı.

El-Berbehari, işgalci Suudi koalisyonunun Yemen savaşının ön saflarındaki bir subayından naklen şunları söyledi: ‘Bu subayın ve onun üstündeki komutanların ya da altındaki diğer askerlerin savaşmaktan başka çareleri yoktur, onların eğer seçme hakları olsaydı asla savaşmazlardı. Emirler doğrudan yukarıdan geliyor ve onların bu emirleri yerine getirmekten başka çareleri yok.

Bu subaya ve onun gibi birçoklarına bir yıldır ödeme yapılmamış ve bu ödemeyi talep edecek bir yolları da yok ve bunun nedenini de bilmiyorlar.

Ne zaman bu subayla konuşsak, olaylardan ve yaşananlardan şikâyet ediyor. Onlar devam etmek zorundalar. Bu subayın arkadaşlarından onlarca kişi öldürüldü ve ağır kayıplar verdiler. Yetki sahibi değiller ve hatta yetkililere itiraz etmeye bile cesaret edemiyorlar.

Birkaç ay önce onunla konuştuğumda ilk defa Prens Muhammed Bin Salman’ı aşağıladı ve onu suçladı. Bana tam olarak şöyle dedi, “Bin Salman bizi yukardan aşağıya fırlattı, bağırılıyor ve feryat ediliyor ama o sadece bakıyor. Bizi Peşmerge yaptı. Eğer adam olsaydı, gelir bizim yanımızda durur ve kardeşleriyle birlikte savaşırdı.”

Bu subayın etrafındaki en üst rütbeden en alt rütbeye kadar herkes kendini yorgun ve tükenmiş hissediyor. Durum her geçen gün, bunlar askeri emirler ve gerine getirilmesi gerekiyor bahanesiyle daha da kötüye gidiyor. Bu subay daha sonra Muhammed Bin Salman hakkında daha kötü bir tabir kullanarak, “Bin Salman hamdır ve bizleri kaybedilmiş bir savaş bataklığına atmıştır” dedi.

Eğer bu subayın ve üst düzey komutanların durumu buysa, alt rütbedeki askerlerin vay haline.

Ne net ne de stratejik bir plan ve ne de meşveret var. Sadece ham ve tecrübesiz bir kişi bir milletin kaderini ele geçirmiş ve onları bir orada bir burada aceleyle savaştırıyor. Evet duyduğunuz gibi, Arabistan’ın içinde olduğu durum bu ve belki de daha da kötüsü.’



Yeni yorum ekle