Barış ve İstikrarın Sağlanması Konusunda Israrcıyız

Çar, 02/10/2019 - 08:16

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri, Birleşmiş Milletler temsilcisi ile gerçekleştirdiği görüşmede şunları söyledi: ‘Ülkede barış ve istikrarın sağlanması konusundaki çabalarımızı sürdürüyoruz.’

Welayet News - Sana'ya ziyarette bulunan BM Yemen Özel Temsilcisi Martin Griffiths, Ensarullah Hareketi lideri Abdül Melik Bedreddin Husi ile bir araya geldi.

Yemen Ensarullah Hareketi Lideri bu görüşmede şu ifadelerde bulundu: ‘Barış ve istikrarın sağlanması konusundaki çabalarımız devam ediyor ve Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi El Meşat’ın girişimi bu iddianın kanıtıdır.

Önemli olan, diğer tarafın, barış ve istikrarı sağlamak için yaptığımız girişimlerden ve çabalardan faydalanması ve saldırıları ve ablukayı durdurmasıdır.

Sana’daki mahkûm ve esirler komitesinin geçtiğimiz günlerde yüzlerce esiri serbest bırakarak gerçekleştirdiği tek taraflı eylem, bizim, düşmanın sebep olduğu acı ve sıkıntıları sonlandırmak istediğimizi göstermektedir. Önemli olan, karşı tarafın da bizim girişimimize benzer bir eylemde bulunması ve bütün esirlerin değiş tokuş edilmesi ve bu dosyanın kapanmasıdır.’

Bu görüşmede iki taraf, Yemen krizinin kapsamlı bir siyasi çözümü için bakış açılarını ve ülkedeki insani ve ekonomik sorunların çözüm yollarını ele aldı.



Yeni yorum ekle