Bin Selman’ın İran’la anlaşmazlıkları çözme hakkındaki açıklamalarını olumlu kaşılıyoruz

Sa, 01/10/2019 - 14:41

İran Meclis Başkanı, Suudi Veliaht’ın Riyad ve Tahran arasındaki ihtilafların giderilmesi konusunda yaptığı açıklamaları olumlu karşılayarak, böyle bir diyaloğun pek çok sorunu çözebileceğini vurguladı.

Welayet News - İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, Tahran’ın Suudi Arabistan’la olan ihtilaflarını diyalog yoluyla çözmeyi olumlu karşıladığını vurguladı.

El Cezire’ye konuşan Laricani, İran’la görüşme kapılarının Suudi Arabistan’a açık olduğunu söyledi.

“Suudi Prens Muhammed bin Selman’ın Tahran’la sorunların diyalog yoluyla çözülmesine ilişkin açıklamalarını memnuniyetle karşılıyoruz” diyen Laricani, İran ve Suudi Arabistan arasındaki her türlü diyaloğun bölgedeki siyasi ve güvenliksel pek çok sorunu çözebileceğini ifade etti.

İran Meclis Başkanı, Tahran’ın Fars Körfezi’ne özgü ve bu bölgedeki tüm ülkelerin katılımıyla gerçekleşecek kitlesel bir güvenlik sistemini kurmayı hedeflediğini anımsattı.

Açıklamalarında Yemen konusuna da değinen Laricani, İran’ın Ensarullah’a bu ülkede her türlü ateşkesi kabul etmesi yönünde tavsiyede bulunduğunu vurguladı.

Laricani, ayrıca, Yemen’de her türlü ateşkesin Suudi Arabistan’ın da çıkarına olduğunu açıkladı.

İran Meclis Başkanı, Tahran ve Washington görüşmesi hakkında ise, “Washington ile görüşme yasak değil, ama öncelikle (Amerika’nın) yaptırımları kaldırması gerekiyor” açıklamasında bulundu.      

Welayet News



Yeni yorum ekle