BAE Dışişleri Bakanı, Yahudilerin ibrani yeni yılını kutladı!

Pt, 30/09/2019 - 17:27

Birleşik Arap Emirlikleri Dışişleri Bakanı, perde arkasındaki saikleriyle ilgili soru işaretlerini gündeme getiren bir girişimde bulunarak, Yahudilerin ibrani yeni yılını kutladı!

Welayet News - BAE Dışişleri Bakanı Abdullah bin Zaid Al-i Nehyan, kendisine ait twitter sayfasında, “Shana Tovah” diye yazdı. “Yeni yıl kutlu olsun” anlamına gelen bu cümle, geçtiğimiz Pazar gününe denk gelen Yahudi yeni yılına işaret ediyor.

Bin Zaid’in bu tweeti, kendi takipçileri arasında çeşitli tepkilere neden oldu. Bazıları, bu tweeti bir tür normalleşme olarak yorumlarken takipçilerinden biri ise, “Basit bir soru: Biz İsrail’le barış içindemiyiz ki onların yeni yılını tebrik edip kutluyoruz?” diye sordu.

Bazıları da bu kutlamanın BAE hükümetinin “uzlamacı ruh hali”ni gösterdiğini belirtirken  diğer bir takipçi de B. Arap Emirlikleri’nin bütün dinlere saygı duyan uzlaşı ülkesi olduğunu yazdı.

BAE, son yıllarda Siyonist rejimle ilişkilerini normalleştirme konusunda dikkat çekici bir sıçrama yapmıştır. Bu sıçrama, BAE tarafından resmen tanınmamış olmasına rağmen Siyonist İsrail dışişleri baknının Ebu Dabi’ye yaptığı resmi ziyaretin ön şartlarını hazırlamıştı. Nitekim her iki taraf arasında diplomatik ilişkiler kurulmamış ama gizli ilişkileri alenileşme halindedir.  

Welayet News      



Yeni yorum ekle