General Fedevi: Yemen yakın bir gelecekte askeri sanayide güçlü bir ülke olacak

Pa, 29/09/2019 - 15:33

Devrim Muhafızları Genel Komutan Yardımcısı, Yemen’in kendi iç gücü ve direnişine dayanarak yakın bir gelecekte bölge ve dünyada askeri sanayisi güçlü bir ülke haline geleceğini söyledi.

Welayet News - Semnan eyaletinde düzenlenen bir etkinlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tuğgeneral Ali Fedevi, Yemen halkının kanatkarlığı ve yüksek zekası sayesinde bu ülkenin son yıllarda göz kamaştırıcı bir ilerleme kaydettiğini ve bu Müslüman ülkenin askeri güçlerinin boş ellerle büyük işler başardığını belirtti.

Tuğgeneral Fedevi, dünyanın azlum ülkelerinden olan Yenenlilerin asgari imkanlarla ve dar boğazdan geçtikleri halde, düşmanların küstahlığına karşılık vermek için oldukça etkili silahlar üretip kullandıklarını anımsattı.

Devrim Muhafızları Genel Komutan Yardımcısı, şunları tasrih etti: “Dünyada normal şartlarda bazı silahların üretilmesi için birkaç yıl zaman gerekir, ama Yemenliler üç aydan daha kısa bir sürede kendilerini savunacak ve caydırıcı olacak silahların üretimine ve kullanılmasına başladılar. Geçen gün, Yemen direniş güçlerinin mütecaviz Suudi Arabistan ve diğer ülkelerden olan 7 binden fazla kişiyi esir aldıklarına dair bize haber ulaştı. Direniş güçlerinin bu başarısı son derece kalıcı bir başarıdır ve düşmanlarının yenilgisinin göstergesidir. Halihazırda Yemenliler savunma ve caydırıcı olmada ve bir sonraki aşamada eğer düşmanları haddini bilmezlerse karşı saldırıya geçme noktasında kapasitelerini çok iyi geliştirmiş durumdalar ve bu ülkenin gelecek yıllarda söyleyecek çok sözü olacaktır”.

Tuğgeneral Fedevi, Suudilerin saldırganlığına karşı koymak için Yemenlilerin azim ve iradesinin yeterli geldiğini belirterek, direniş güçlerinin boş ellerle düşmanların entrikasını boşa çıkardığını sözlerine ekledi.

Trump için ‘konuşmaya ve yanıt vermeye değmez biri’ ifadesini kullanan Devrim Muhafızları Genel Komutan Yardımcısı, dünyanın her tarafında günde onlarca basın kuruluşunun ABD Başkanı Trump’ın politikalarıyla alay ettiğini söyledi. 

Welayet News 

Tags: 


Yeni yorum ekle