İstanbul'da 5.8 büyüklüğünde deprem: 'Artçı sarsıntı sayısı 30'a ulaştı'

Per, 26/09/2019 - 20:21

Saat 14:00 sıralarında İstanbul genelinde hissedilen bir deprem oldu. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) büyüklüğünü 5.8 olarak açıkladığı depremin ardından, 30 tane artçı sarsıntı hissedildi. İstanbul Valiliği, okulların tatil edildiğini duyurdu.

Welayet News - İstanbul'da saat 14:00 sıralarında şehir genelinde hissedilen bir deprem meydana geldi. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi, Silivri açıklarında gerçekleşen depremin büyüklüğünü ilk dakikalarda 5.7 olarak açıkladı. 

Daha sonra Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından yapılan açıklamada ise depremin büyüklüğü 5.8 olarak duyuruldu. Açıklamada, depremin 7 kilometre derinlikte olduğu ifade edildi.

AFAD, 5.8 büyüklüğündeki depremin ardından en büyüğü 4.1 olmak üzere 15 artçı sarsıntının daha yaşandığını duyurdu. Daha sonra yapılan revizede ise bunların sayısının 30'a yükseldiği belirtildi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ise "Şu ana kadar ciddi bir hasar ve can kaybı yok" dedi. 

Oktay, gazetecilerin 'toplanma alanları' ile ilgili sorusuna ise şu şekilde cevap verdi: "Toplanma yeri yokmuş gibi bir senaryoyu Türkiye'nin ve İstanbul'un gündemine getirmek haksızlık olur."

 



Yeni yorum ekle