Hadi Hükümeti Temsilcilerinin Ensarullah’la Görüştüğü İddia Edildi

Per, 26/09/2019 - 18:15

Katar’ın el-Arab gazetesi, Umman’ın bu hafta Maskat’taki Yemen-Yemen müzakerelerine ev sahipliği yaptığını ve Yemen’in kaçak Cumhurbaşkanı Mansur Hadi hükümetinden bir heyetin Yemen Ensarullah Hareketi ile görüştüğünü iddia etti.

Welayet News - Katar’ın el-Arab gazetesi, Yemen’de yeni bir koalisyon oluştuğu yönünde hareketlerin olduğunu açıkladı ve geçtiğimiz günlerde Mansur Hadi hükümetine bağlı bir heyet ile Yemen Ensarullah Hareketi arasında Umman’ın başkentinde bir görüşme gerçekleştiğini iddia etti.

El-Arab gazetesi, İçişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Ahmed El Mısri, Ulaştırma Bakanı Saleh El Cabvani ve Meclis Başkan Vekili Abdul Aziz Cabari de dahil olmak üzere Mansur Hadi hükümetinden üç yetkilinin Umman’ın başkenti Maskat’a girdiğini yazdı.

Onlar bu ziyaret öncesinde, Suudi koalisyonuna karşı çıkan yeni bir parti olan Ulusal Kurtuluş Cephesi'nin oluşturulduğunu açıkladılar. El-Arab gazetesinin ifadesine göre bu partinin duruşu, Yemen Ensarullah Hareketi ve Katarlılara daha yakın.

El-Arab gazetesi aynı zamanda, bu üç kişinin Maskat’ta, Yemen Ensarullah Hareketi Sözcüsü Muhammed Abdüsselam, bazı Katarlı yetkililer ve aynı zamanda Beyrut’ta yaşayan ve İran’ın desteğini aldığı söylenen Güney Yemen liderlerinden Fadi Baum ile görüştüğünü iddia etti.

Bu Katar gazetesinin ifadesine göre bu görüşmeler, Suudi ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne karşı bir cephe kurmayı amaçlıyor ve bununla eş zamanlı olarak Duha ve Maskat, Suudi Koalisyonuna karşı Güney Yemen’de Fadi Baum liderliğindeki muhalif bir partinin oluşturulmasını destekliyor. Bu kişinin kendisi de daha önce Ulusal Kurtuluş Partisi kurmayı planladığını söylemişti. Bu parti, BAE’nin desteğine sahip olan “Güney Geçiş Konseyi” nin yerini almak istiyor. Bu parti aynı zamanda el-Mohre ve el-Sokotra eyaletlerindeki gruplar da dahil olmak üzere Suudi koalisyonuna karşı çıkan bazı örgütleri içine almayı planlıyor.

Öte yandan el-Mohre’de Suudi koalisyonuna karşı faaliyet gösteren Hatem el-Huzeyri el-Mohre isimli bir twitter hesabı, Umman’ın, Yemen-Yemen müzakerelerine ve el-Mısri liderliğindeki Mansur Hadi hükümeti heyeti ile Muhammed Abdüsselam liderliğindeki Yemen Ensarullah Hareketi heyeti ve Fadi Baum liderliğindeki Ulusal Kurtuluş Konseyi arasındaki ortak toplantıya ev sahipliği yaptığını yazdı.

 



Yeni yorum ekle