ABD ve Batı, Hedeflerine Ulaşmada Hayal Kırıklığına Uğradılar

Çar, 25/09/2019 - 14:23

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, İran Dışişleri Bakanlığı'nın Özel Siyasi İşlerdeki kıdemli yardımcısı ile gerçekleştirdiği görüşmede; "ABD ve Batı, hedeflerini gerçekleştirmede hayal kırıklığına uğradı." diye belirtti.

Welayet News - Suriye resmi haber ajansı SANA'nın bildirdiğine göre, İran Dışişleri Bakanlığı'nın özel politik konulardan sorumlu bakan yardımcısı Ali Asker Hacı, beraberindeki heyet ile birlikte Suriye'ye seyahat ederek, Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad ile bir araya geldi.

Haberin içeriğine göre, İran heyeti birkaç gün önce düzenlenen İran, Rusya ve Türkiye’nin üçlü zirvesinin detayları hakkında Esad’la görüşme gerçekleştirdi. Ayrıca her iki taraf, Suriyeli mültecilerin geleceği hakkında konferanslar düzenlemek için fikir alışverişinde bulundu.

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, yaptığı açıklamada şöyle konuştu: "ABD ve Batı amaçlarına ulaşmada umudunu yitirdi ve şu anda gördüğümüz şey, imkânları aşındırma oyunudur. İran'la nükleer anlaşma konusunda takip ettikleri politika budur."

Beşar Esad, açıklamasının devamında; "Her siyasi ve askeri başarı ile Suriye meselesi de dahil olmak üzere çeşitli meselelerin karmaşıklaşması için çaba gösteriliyor, ancak biz her geçen gün gittikçe güçleniyoruz." dedi.

Esad: "Suriye, İran ve Rusya’nın koordinasyonu, terör destekçilerinin tüm engellemelerine ve taş koymalarına rağmen anayasa komitesinin kurulmasına yol açtı." diye belirtti.

Ali Asker Hacı da görüşmede yaptığı açıklamada; "Suriye hükümetiyle koordinasyon ve istişare devam etmekte ve bu istişareler gelecekte daha da gelişecektir." dedi.

Ali Asker Hacı: "İran hükümeti, Suriye Ordusunun teröre karşı kazandığı başarıları takdir ediyor. İran, Suriye’nin toprak bütünlüğünü, istikrarını ve egemenliğini korumak için Suriye'yi desteklemektedir." diye belirtti.

 



Yeni yorum ekle