Diktatörün öfkesi petrol bakanını yaktı

Sa, 24/09/2019 - 14:40

Bazı kaynaklar Suudi Arabistan petrol bakanı Halid el-Falih’in  görevinden alınmasının arkasındaki gerçek nedeni ifşa etti.

Welayet News - Söz konusu kaynakların bildirdiğine göre, Arabistan petrol bakanı Halid el-Falih’in görevinden alınmasının temelinde, el-Falih’in Arabistan kralı Selman bin Abdülaziz’le görüşmesi ve Aramco’nun büyük petrol hisselerinin mali destek doğrultusunda sunulması fikrine yönelik yaptığı uyarılar bulunuyor. Bu görüşme ve uyarılar Muhammed bin Selman’ı öfkelendirdi ve el-Falih’i derhal görevden almasına neden oldu.

Arabistan kralı, Eylül’ün yedisinde, el-Falih’i görevden alma hükmünü çıkartarak yerine oğlu Abdülaziz bin Selman’ı atamıştı.

El Falih’in azlinden kaç gün önce onun yetkileri kraliyetten gelen başka bir talimatla sınırlandırılmış ve petrol bakanlığından bağımsız olarak Sanayi ve Maadin adında yeni bir bakanlık oluşturulmuştu. Aramco şirketi de el-Falih’in artık bu şirketin yönetim kurulu üyesi olmadığını açıklamıştı.

Halid el-Falih, 2016’da yeni reform sürecini kolaylaştırmak için kurulan devasa bir bakanlıkta Arabistan’ın ekonomik kalkınma projesinin mimarlarındandı ve bu ülke ekonomisinin yarısından fazlasına nezaret ediyordu.    

Welayet News



Yeni yorum ekle