Saldırgan Koalisyon, Savaşı Sürdürmekte Israr Ediyor

Sa, 24/09/2019 - 09:01

Yemen Ulusal Heyeti başkanı, Suudi saldırgan koalisyonunun Amran eyaletindeki yeni suçuna tepki gösterdi.

Welayet News - El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre, Yemen Ulusal Heyeti başkanı Muhammed Abdusselam, pazartesi günü Suudi saldırgan koalisyonunun Amran eyaletindeki yeni cinayetlerine gösterdiği tepkide şu açıklamalarda bulundu: "Suudi saldırgan koalisyonu, ABD ve İngiltere'nin desteğiyle düşmanlığını ve düşmanca eylemlerini ve Yemen'e karşı acımasız kuşatmayı sürdürmekte ısrar ediyor."

Suudi liderliğindeki koalisyon savaş uçaklarının bombardımanı sonucu, pazartesi günü Amran eyaletindeki el-Sevad bölgesinde çoğu kadın ve çocuk olmak üzere 7 Yemenli sivil şehit edildi.

Bu saldırı, Yemen Yüksek Siyasi Konseyi Başkanı Mehdi el-Meşat'ın Suudi topraklarına yönelik saldırıların durdurulduğunu ifade etmesinin üzerinden 48 saatten fazla bir süre geçmemişken gerçekleştirildi.

Suudi Arabistan, Yemen halkını kendi politikalarına teslim etmek ve Yemen'de bağımsız bir devlet oluşumunu engellemek amacıyla, Arap gerici rejimleriyle ittifak kurarak Mart 2015'ten bu yana Yemen'e yönelik yıkıcı bir savaş başlattı. Milyonlarca masum insanın kanını akıtarak onları kurban etti ve Yemen'in hayati altyapısını da büyük oranda imha etti.

 



Yeni yorum ekle