Teröristler, Sivilleri Canlı Kalkan Olarak Kullanıyor

Cu, 20/09/2019 - 12:53

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Beşar Caferi, terörist grupların İdlib'te sivilleri canlı kalkan olarak kullandığını belirtti.

Welayet News - Suriye'nin Birleşmiş Milletler’in Daimi Temsilcisi Beşar El Caferi, Güvenlik Konseyi toplantısında yaptığı konuşmada; Suriye’deki insani durumun iyileştirilmesi ve Suriye halkının karşı karşıya kaldığı sorunlarla mücadele etmek için Suriye'nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne tam anlamıyla bağlı kalması ve hükumetin terörist gruplarla mücadele çabalarının desteklemesi gerektiğini söyledi.

Caferi; BM Güvenlik Konseyi’nin daimi üyelerinin, Suriye'nin güvenlik ve istikrarını baltalamak ve teröre destek vermek amacıyla Suriye’deki insani durumla siyasi olarak ilgilenme mekanizmalarını kötüye kullanmaya devam ettiklerini açıkladı. 

El-Caferi, Suriye topraklarındaki yabancı güçlerin yasa dışı mevcudiyetini sona erdirmeleri ve yasa dışı koalisyonun savaş suçlarını durdurmaları gerekliliğini vurguladı ve Suriye halkının temel ihtiyaçlarını engelleyen acımasız ve tek taraflı eylemlerin derhal durdurulması gerektiği çağrısında bulundu.

Suriye'nin Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi; İdlib'deki terörist grupların, sivilleri kalkan olarak kullanmaya devam ettiklerini ve yedi gündür Ebu el-Zahour geçişinden çıkmak isteyen sivilleri engellemek için ateş açtıklarını söyledi. 

Caferi; ABD destekli terörist grupların el-Rabban kampı sakinlerinin kamptan ayrılmalarına izin vermediklerini, insani yardımların çoğunu çalarak El-Tanaf bölgesindeki kendi merkezlerine aktardıklarını açıkladı.

Caferi, Suriye'nin Suriye halkının ihtiyaçlarını karşılamak ve insani yardım sağlamak için ortaklarıyla birlikte çalışmaya devam ettiğini söyledi.

Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi; Batılı ülkelerin İdlib'deki ön yargılı ateşkes kararının hazırlanmasındaki rollerine işaret ederek, "Uluslararası koalisyonun ve terörist paralı askerlerin Suriye'de işlediği savaş suçlarını görmezden geldiklerini." belirtti.



Yeni yorum ekle