ABD'nin İran'ın Petrol Altyapısına Saldırı Planı Ortaya Çıktı!

Per, 19/09/2019 - 09:31

ABD Savunma Bakanlığı’nın İran’ın kritik petrol altyapısına saldırı planını Beyaz Saray’a sunduğu ortaya çıktı.

Welayet News - İran her türlü saldırıya cevap verileceğini bildirirken, Suudi Arabistan, İran yapımı olduğunu iddia ettiği roket parçaları ve motorların görsellerini paylaştı. 

ABD yönetimi ve ismi açıklanmayan kaynaklar, 14 Eylül günü Saudi Aramco (Bukayk ve el Haris) tesislerine yönelik saldırılardan İran’ı sorumlu tutmaya yönelik açıklamalar sonrası ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) Tahran’a yönelik bir dizi askeri seçeneği Beyaz Saray’a sunduğu ortaya çıktı. Amerika merkezli NBC ve New York Times gibi medya mecralarında yer alan haberlere göre ABD Savunma Bakanı Mark Esper ve Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford, Trump’a İran’ın füze depolama alanlarının vurulması ve İran’ın petrol altyapısına yönelik askeri ya da siber operasyonları içeren saldırı seçenekleri önerdi.

NBC, İran’a yönelik olası askeri seçenekleri içeren önerinin Pazartesi günü Beyaz Saray’da yapılan ulusal güvenlik toplantısı sırasında başkan Trump’a sunulduğunu ancak Trump’ın “daha sınırlı bir askeri cevap” üzerinde çalışılmasını istediği iddia edildi. ABD Başkanı Trump önceki gün yaptığı bir açıklamada “İran’a saldırı orantılı olur” değerlendirmesinde bulunmuştu. 



Yeni yorum ekle