İran’a Karşı Bir Koalisyon Kurmaya Çalışıyoruz

Per, 19/09/2019 - 08:15

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Çarşamba günü (dün) Suudi Arabistan'a resmi ziyarette bulundu. Burada yaptığı açıklamada Tahran aleyhine ithamlarda bulunarak şöyle dedi: "İran, dünyanın enerji arzını tehlikeye atmıştır."

Welayet News - Çarşamba akşamı Suudi Arabistan'ın başkenti Cidde'ye gelen ABD Dışişleri Bakanı, bölgedeki en son gelişmeleri, özellikle de Suudi Aramco petrol tesislerine yapılan saldırı hakkında bir basın toplantısı düzenledi.

Mike Pompeo yaptığı açıklamada; "ABD, İran aleyhinde bir koalisyon kurma konusunda Avrupalı dostları, Birleşik Arap Emirlikleri ve Suudi Arabistan ile istişarelerde bulundu." dedi.

ABD Dışişleri Bakanı; "İstihbarat topluluğu, Husilerin (Ensarullah'ın) Aramco petrol tesislerine saldırmak için kullanılan askeri teçhizatla donatılmadıklarına inanıyor." ifadelerini kullandı.

Pompeo, İran aleyhindeki iddialarına devam ederek; "Suudi petrol tesislerine yapılan saldırı Yemen'den değil, İran'dandı ve bu, Suudi Arabistan'a karşı doğrudan savaş ilanıdır." dedi.

Suudilerin Reklam Şovu

Bu arada, Suudi Arabistan Savunma Bakanlığı sözcüsü Turki el-Maliki de bir basın toplantısında, İran'ın Suudi petrol tesislerine yönelik son saldırıya dahil olduğunu iddia etti.

Turki el-Maliki, iddilarına devam ederek şöyle dedi: "Suudi petrol tesisi Yemen'den değil, Fars Körfezi'nin kuzeyinden saldırıya uğradı."

Suudi Savunma Bakanlığı sözcüsü geçmişte olduğu gibi, füze ve İHA karkaslarına ait olduğunu iddia eden karkasları göstererek; "İran bu silahları kullanıyor." iddiasında bulundu.

Tags: 


Yeni yorum ekle