Erbain Yürüyüşü İmam Hüseyin'in Mesajını Dünyaya Duyuruyor

Çar, 18/09/2019 - 16:27

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei, Hüseyni Erbain Yürüyüşü'nün her geçen gün daha da küreselleşeceğine işaretle, İmam Hüseyin'in -as- kurtarıcı mantık ve mesajının dünyayı küfür ve istikbar cephesinin hakimiyetinden kurtaracağını belirtti.

Welayet News - Hüseyni Erbain merasimleri sırasında çadırlar kurup, Hüseyni ziyaretçilere hizmetler veren Iraklı heyetler bugün İslam İnkılabı Rehberi İmam Seyyid Ali Hamanei ile görüştüler.

Görüşmede İslam İnkılabı Rehberi, Erbain Yürüyüşü'nü küresel ve benzersiz bir olay ve Hüseyni marifetin yayılması ve Modern İslam Medeniyeti'nin kurulması için zemin sağlayan bir konu niteleyerek, "İmam Hüseyin -as- sadece Şiiler'e ait değil, Şiisiyle, Sünnisyle tüm İslam mezhepleri ve insanlığa aittir. Bu nedenle, gayri Müslümanlar bile Erbain Yürüyüşü'ne katılıyorlar." beyanatında bulundu.

İmam Hamanei, Batı Asya ve Kuzey Afrika'daki İslami milletlerin sayısız kapasitelerinin birbirine pratik anlamda bağlanıp, kilitlenmesi halinde, İlahi izzet ve büyük İslam medeniyetinin gerçek anlamı o zaman dünya için aşikar olacağını vurguladı.

İran ve Irak olmak üzere iki milletin yürükten birbirine bağlı olduklarına dikkat çeken İslam İnkılabı Rehberi, "Düşmanlar, iki millet arasında anlaşmazlık çıkarmak için büyük çaba sarf ettiler, ancak Allah'ın yardımıyla başarılı olmadılar ve bundan böyle de olmayacaklar çünkü, İran ve Irak milletlerini birbirine bağlayan esas etken, Yüce Allah'a olan iman ve Ehl-i Beyt -as- ve İmam Hüseyin'e -as- olan sevgi ve muhabbettir." diye konuştu.

ABD ve uşaklarının İran milletine karşı 40 yıldır uyguladıkları yaptırım, komplo ve tehditlerine de dikkat çeken İslam İnkılabı Rehberi, tüm bu komplolara rağmen ve düşmanların inadına, İran İslam Cumhuriyeti'nin zayıf bir fidandan büyük ve güçlü bir ağaç haline geldiğini, bu ağacın meyvelerinin her geçen gün arttığını vurguladı.

İslam İnkılabı Rehberi İmam Hamanei beyanatının son kısmında, katılımcıların "kahrolsun Amerika, kahrolsun İsrail" sloganlarına işaretle, Allah'ın yardımı ve inayetiyle bu sloganların pek uzak olmayan bir gelecekte gerçekleşeceğini ve İslam ümmetinin düşmanlara galip geleceğini kaydetti.



Yeni yorum ekle