Amerika'dan tehdit: Suudi Arabistan’daki saldırıya karşılık vermeye hazırız

Sa, 17/09/2019 - 23:17

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence Suudi Arabistan’da petrol tesislerine düzenlenen saldırıyla ilgili olarak ABD ordusunun karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi. Saldırıları Yemen’deki Ensarullah Hareketi üstlenmişti ancak ABD saldırının arkasında İran’ın olduğunu iddia ediyor.

Welayet News - ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, ABD ordusunun Suudi Arabistan’da haftasonu iki petrol tesisine düzenlenen saldırılara karşılık vermeye hazır olduğunu söyledi.

Washington’da Heritage Foundation’da konuşan ABD Başkan Yardımcısı Pence “Haftasonu Suudi Arabistan’da bir dizi petrol tesisine düzenlenen sebepsiz saldırıların ardından size söz veriyorum, biz hazırız” dedi. ABD ordusunun “müttefiklerinin çıkarlarını savunmaya hazır olduğunu” söyleyen Pence, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun saldırılara verilecek karşılığı görüşmek üzere Suudi Arabistan’a gittiğini söyledi.

2015’ten beri Yemen’e saldıran ve milyonlarca masum sivilin hayatını kaybetmesine, evlerini terk etmelerine, açlık ve hastalıklarla boğuşmasına neden olan Suudi koalisyonunu açıkca destekleyen ve her türlü silahı satan ABD yönetimi bu tarz açıklama ve girişimlerle bölgede gerginliğin ve savaşların sürmesini sağlayarak bölge ülkelerine daha çok silah satıyor ve bu yolla bölge ülkelerinin zenginliklerini sömürüyor.



Yeni yorum ekle