İran ve Rusya bankaları SWIFT’ten bağımsız irtibat kurdu

Sa, 17/09/2019 - 16:32

İran Merkez Bankası Başkanı Abdulnasır Himmeti, İran ve Rusya bankaları, uluslararası bankalar arası mali irtibat örgütü SWIFT’ten bağımsız olarak irtibat kurduklarını açıkladı.

Welayet News - Pazartesi akşam saatlerinde bu açıklamayı yapan Merkez Bankası Başkanı Himmeti, İran ve Rusya bankaları arasında Rusya’nın mesajlaşma sistemi ile İran’ın mesajlaşma sistemi arasında SWIFT’ten bağımsız bir şekilde irtibat kurulduğunu belirtti.

Himmeti ayrıca İran’ın Avrasya iktisadi birliği AİB’ye üyelik meselesine işaret ederek, bu sistem AİB’ye üye ülkelerle ticari ve iktisadi ilişkilerde kullanılarak İran ile AİB üyesi ülkelerin arasında ticari ilişkileri geliştirebileceğini vurguladı.

Merkez Bankası Başkanı Himmeti Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin Ankara’da düzenlenen üçlü zirvenin kulisinde Rusya lideri Vladimir Putin’le görüşmesi hakkında yaptığı açıklamada iki taraf doların Amerika’nın izlediği politikaları yüzünden küresel ekonomik ilişkilerde rolünü yavaş yavaş kaybettiğine ve ikili ticareti iki ülkenin milli para birimleri üzerinden yapmaya vurgu yaptıklarını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Ruhani ve Rusya lideri Putin, Pazartesi günü Ankara’da düzenlenen ve Erdoğan’ın ev sahipliği yaptığı üçlü zirvenin kulisinde ikili bir görüşme gerçekleştirdi. Ruhani ve Putin görüşmede ikili ticarette milli para birimlerinin kullanılması son aylarda arttığını belirterek bu sürecin devam etmesine vurgu yaptı.



Yeni yorum ekle