İran'ın Suudi Petrol Tesislerine Saldırısına Dair Bir Kanıt Yok

Sa, 17/09/2019 - 09:14

ABD Savunma Bakanlığı'ndan eski bir yetkili, Pazartesi günü verdiği bir demeçte, Yemen ordusunun İHA biriminin gücüne değinerek, İran'ın Suudi petrol tesislerine yönelik bir saldırıya karıştığına dair hiçbir kanıt bulunmadığını söyledi.

Welayet News - Pentagon'un eski yetkilisi, ABD istihbarat teşkilatları tarafından Suudi petrol tesislerinin kuzey sınırlarından hedef alındığını belirten tahminlere dayanarak Russia Today haber kanalı ile yaptığı röportajda, "İran, Suudi Arabistan'ın kuzey sınırında bulunmuyor ve bu saldırı Irak topraklarından yapılmış olabilir; hatta bu saldırıyı Husiler'in gerçekleştirdiği söylenebilinir. Çünkü birkaç ay önce bir Suudi boru hattını hedef almışlardı." açıklamalarında bulundu.

Bu eski yetkili sözlerine şunları ekledi: "Husiler bir İHA birimine sahipler ve onu nasıl kullanacaklarını biliyorlar. Füzeleri İHA ile fırlatmada çok yetenekliler ve Husilerin bu saldırıyı, Suudi Arabistan'ın aleyhlerindeki eylemlerine tepki olarak gerçekleştirmesi oldukça yüksek bir ihtimaldir."

ABD Savunma Bakanlığı'nın bu eski yetkilisi açıklamalarının devamında, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun İran'a karşı suçlamalarına değinerek, İran'ın saldırıları gerçekleştirdiğine dair hiçbir kanıt bulunmadığını söyledi.



Yeni yorum ekle